1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Kaksi johtavaa porilaisvirkamiestä syyteharkintaan – matkoja ja hankintoja veronmaksajien piikkiin

Porin palveluliikelaitoksen johtajan Kaj Kainulaisen ja toisen johtavassa asemassa olleen henkilön epäillyt rikokset liittyvät muun muassa holtittoman oloiseen rahankäyttöön ja kaupunginsairaalan keittiön saneeraukseen.

Pori
Porin palveluliikelaitoksen johtaja Kaj Kainulainen istuu työpöytänsä ääressä.
Kaj KainulainenTapio Termonen / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi Porin palveluliikelaitoksen johdon toimintaa koskevan esitutkinnan. Tapaus siirtyy syyteharkintaan palveluliikelaitoksen entisen johtajan Kaj Kainulaisen ja palveluliikelaitoksen tuolloisen talouspäällikön osalta.

Molempia virkamiehiä on tutkittu virkavelvollisuuden rikkomisesta vuosina 2014–15. Rikosvyyhti selvisi vuoden 2015 syksyllä, jolloin Porin kaupungin johto tiedotti, että palveluliikelaitoksen johdon epäiltiin tehneen Porin kaupungin ohjeiden vastaisia hankintoja.

Kyse oli kymmenistätuhansista euroista, jotka liittyvät liikelaitoksen ostamaan kestitykseen, matkailuun ja majoituspalveluihin – muun muassa ulkomaanmatkoihin ja timanttikuorintaan. Poliisin mukaan menettelyä ei voida katsoa tavanomaiseksi tai osaksi johtajien palkkausjärjestelmää.

Sairaalan keittiöremontti tutkinnassa

Poliisi on laajentanut tutkinnan koskemaan myös Porin kaupunginsairaalan keittiön eli ravintokeskuksen saneerausta. Maantienkadulla sijaitsevaa ravintokeskusta alettiin korjata vuonna 2015, vaikka remontti oli poistettu kaupungin budjetista. Asiaa on tutkittu Kainulaiseen osalta törkeänä virka-aseman väärinkäyttämisenä.

Kaj Kainulainen jäi eläkkeelle palveluliikelaitoksen johtajan paikalta heti väärinkäytösepäilyjen tultua ilmi.

Osa asiasta on vielä tapauksen monimutkaisuuden takia lisäselvittelyssä. Epäillyt ovat kiistäneet rikkoneensa virkavelvollisuuttaan tai käyttäneensä virka-asemaansa väärin.

Lue seuraavaksi