1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fox News Channel

Fox-uutiskanavan suosituin ohjelma vaikeuksissa juontajan hyväksikäyttösyytösten takia

Mainostajat ovat karkonneet The O'Reilly Factor -ohjelmasta, sen jälkeen kun hyväksikäyttösyytökset juontaja Bill O'Reillya kohtaan paljastuivat.

Bill O'Reilly Kuva: Rob Rich / AOP

Yhdysvalloissa Fox-uutiskanavan suosituin ohjelma The O'Reilly Factor on ajautunut vaikeuksiin. Sen juontajaa Bill O'Reillya epäillään viiden naisen sukupuolisesta häirinnästä, sen jälkeen kun The New York Times -sanomalehti raportoi O'Reillyn maksaneen naisille 13 miljoonaa dollaria (12,2 miljoonaa euroa), jotta nämä eivät nostaisi syytettä häntä vastaan.

Lukuisat merkittävät mainostajat ovat vetäneet mainoksensa ohjelmasta.

– Näiden järkyttävien syytösten johdosta, olemme ohjeistaneet asiakastamme siirtämään mainoksemme muihin ohjelmiin välittömästi, yhden The O'Reilly Factorin suurimmista mainostajista, Untuckit-vaatevalmistajan toimitusjohtaja Aaron Sanandres sanoi uutistoimisto Reutersille.

Naisten oikeuksia ajava The National Organization for Women -järjestö on vaatinut O'Reillyn erottamista ja selvitystä "sukupuolisen häirinnän kulttuurista" Fox-uutiskanavalla.

The O'Reilly Factor on Fox-uutiskanavan suosituin ohjelma. Sillä on keskimäärin 4 miljoonaa katsojaa. O'Reilly itse ei ole ottanut kantaa häntä vastaan esitettyihin syytöksiin.