Yle Pietarissa: Elämä on palautumassa normaaliksi

Metrot ja bussit ovat jälleen täynnä ihmisiä, mutta tiukentuneet turvatoimet näkyvät asemilla, Venäjä-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall kertoo.

Pietari
Ylen Venäjä-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall.
Ylen Venäjä-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall raportoi Pietarista

Elämä Pietarissa on palautumassa normaaliksi maanantain pommi-iskun jäljiltä. Ylen Venäjä-kirjeenvaihtajan Kerstin Kronvallin mukaan julkinen liikenne on palautunut normaaliksi ja bussit sekä metrot ovat tuttuun tapaan täynnä matkustajia.

– Tunnelma on arkinen ja rauhallinen. Pietarin kaltainen suuri metropoli pysähtyy hetkeksi, mutta sen jälkeen elämä palautuu normaaliksi, Kronvall sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

Tiukemmat turvallisuustoimet näkyvät lähinnä poliisien suurena määränä julkisen liikenteen asemilla, mutta katukuvassa heitä ei näy. Kronvall kuitenkin arvioi, että tietoverkko- ja puhelinliikennettä valvotaan aiempaa tarkemmin.

Viranomaiset kertoivat eilen, että iskusta epäillään 22-vuotiasta kirgisialaissyntyistä Akbaržon Džalilovia. Hänen motiiveistaan ei kuitenkaan ole vielä kerrottu julkisuuteen.

– On kerrottu, että hänellä olisi yhteyksiä Isisiin tai johonkin muuhun tahoon Syyriassa. Venäjällä ei kuitenkaan ole tapana kertoa tutkinnan yksityiskohdista, Kronvall sanoo.

Hänen mukaansa Venäjällä iskua pidetään terrori-iskuna, ja maahan kaavaillaan suuria terrorisminvastaisia mielenosoituksia.