Kemin pohjoinen kaupunginosa taistelee Karihaaran koulun puolesta

Karihaaran koulun vanhempainyhdistys haluaa säilyttää koulun yhdeksänluokkaisena. Koulun B-osa pitäisi purkaa ja rakentaa tilalle uusi.

koulurakennukset
Karihaaran koulu
Karihaaran koulu olisi oppilaiden vanhempien mielestä kunnostettava.Kyösti Vaara / Yle

Kemin koulujen tulevaisuutta selvittänyt konsulttityöryhmä on esittänyt, että Karihaaran koulussa olisi jatkossa vain 1-6 luokat. Keskiviikkona kokoontuva vanhempainyhdistys aikoo esittää, että 1980-luvun alussa rakennettu koulun B-osa purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin uusi koulutila. Koulun B-osassa on todettu kosteusvaurioita.

Vanhempainyhdistyksen tietojen mukaan koulussa on 470 oppilasta. Oppilaita riittää vanhempien laskelmien mukaan myös tulevaisuudessa.

– Pohjoisen kaupunginosan väestökehitys on vakaata ja ennustettavaa. Tämä on suurelta osalta vanhaa asutusaluetta ja täällä ei tule piikkejä ja laskuja asukasmäärässä, kuten jossakin uudella asuinalueella. Me halutaan pitää pohjoinen kaupunginosa edelleenkin eläväisenä, sanoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marko Korkeamäki.

Vanhempainyhdistyksen jäsen Sanna Tapio pitää yläkoulun jatkumista tärkeänä koko alueelle.

– Jos täältä viedään yläkoulu pois, niin monessa perheessä ajatellaan, että on järkevämpää mennä sinne, missä lapset saavat käydä koulun lähellä koko peruskoulun ajan. Kyllä se varmaan vaikuttaa talojen myyntijuttuihinkin.

Karihaaran koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marko Korkeamäki ja yhdistyksen jäsen Sanna Tapio.
Karihaaran koulun vanhempainyhdistyksen jäsen Sanna Tapio ja puheenjohtaja Marko Korkeamäki.Kyösti Vaara / Yle

Nettiadressi koulun puolesta

Vanhempainyhdistys on julkaissut koulun puolesta nettiadressin. Siinä vaaditaan, että Kemin kaupunginvaltuusto päättää Karihaaran koulun pysyvän yhtenäiskouluna, jossa ovat kaikki vuosiluokat. Lisäksi koulun tilat pitäisi remontoida mahdollisimman pian.

Adressissa esitetään myös, että koulun yhteyteen rakennetaan myös Kemin pohjoispuolen päiväkoti. Maaliskuun lopulla avatun nettiadressin (siirryt toiseen palveluun) oli keskiviikkoaamuun mennessä allekirjoittanut 384 ihmistä.

– Kyllä me toivotaan, että nykyinen valtuusto tekee asiasta päätöksen. Tätä ei pitäisi tämän enempää vitkutella, toteaa Sanna Tapio.