Sofi Oksasen Baby Jane valkokankaalle

Elokuvan ohjaa palkittu dokumentaristi Katja Gauriloff.

Sofi Oksanen
Katja Gauriloff ja Sofi Oksanen.
Katja Gauriloff (vas.) ja Sofi Oksanen (oik.).Vesa Toppari / Yle, Kati Komulainen / AOP

Baby Jane (2005) on menestyskirjailija Sofi Oksasen toinen romaani. Kirja kertoo kahdesta toisiaan rakastavasta naisesta, jotka kärsivät vakavasta masennuksesta.

– Heti kirjan luettuani tiesin, että se tulee olemaan ensimmäinen pitkä fiktio, jonka ohjaan. On mielenkiintoista haastaa itseään ammatillisesti uudella tavalla, kertoo Katja Gauriloff.

Baby Jane on koko tekijäryhmän ensimmäinen pitkä fiktioelokuva. Kokemusta on karttunut useiden dokumenttielokuvien teosta. Gauriloffin ohjaama Kuun metsän Kaisa palkittiin juuri parhaan dokumenttielokuvan Jussilla.

– Olemme tehneet isoja, kansainvälisiä dokumenttielokuvia, joissa budjetti on ollut lähes fiktioelokuvan luokkaa. Toki erojakin on. On jännittävää työskennellä näyttelijöiden kanssa ja edetä tarkan käsikirjoituksen mukaan. sanoo tuottaja Satu Majava.

Baby Jane -elokuvan budjetti on 1,2 miljoonaa euroa, mikä on hyvää keskitasoa suomalaiselle fiktioelokuvalle. Sofi Oksasen _Puhdistus-_läpimurtoromaanin elokuvaversio tosin toteutettiin kaksinkertaisella budjetilla.

Elokuvan näyttelijävalinnoista kerrotaan tulevana kesänä, jolloin myös kuvaukset alkavat. Ensi-iltaan elokuvan on määrä tulla loppuvuodesta 2018.