Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori lopettaa kesken kauden – tekee tilaa "uusille ajatuksille"

Uusi akateeminen rehtori valitaan loppukaudeksi yliopiston sisäisellä haulla.

korkeakoulut
Jukka Mönkkönen ja Jaakko Puhakka
Rehtori Jukka Mönkkönen ja akateeminen rehtori Jaakko Puhakka (oikealla).Pertti Huotari / Yle

Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Jaakko Puhakka jättää tehtävänsä 2,5 vuotta ennen toimikauden päättymistä. Hän jatkaa akateemisen rehtorin tehtävässä elokuuhun asti.

Yliopiston hallitus on päättänyt akateemisen rehtorin tehtävän täyttämisestä vuoden 2019 loppuun yliopiston sisäisellä haulla.

Hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen kiittää Jaakko Puhakkaa erinomaisesta yhteistyöstä ja vahvasta kiinnostuksesta yliopiston kehittämiseen.

Valitaan nopeasti

Akateemisen rehtorin tehtävä täytetään sisäisesti aikataulusyistä – lisäksi tehtävä edellyttää hyvää yliopiston ja sen toiminnan tuntemusta.

– Tämän kevään dekaanirekrytointien ja eläköitymismahdollisuuden takia on luonteva ajankohta tehdä tilaa uusille johtajille ja ajatuksille, toteaa akateemisen rehtorin tehtävät jättävä Jaakko Puhakka.

Puhakka lisää, että samalla hän haluaa keventää omaa työtaakkaansa.

Puhakka on toiminut akateemisena rehtorina vuoden 2015 alusta lähtien. Akateeminen rehtori toimii rehtorin työparina ja vastaa yliopiston opetukseen, tutkimukseen, tutkimusrahoitukseen ja kansainvälisiin asioihin liittyvistä tehtävistä.

Rehtoreiden toimikausi on viisi vuotta.