Virtuaalivaluuttaa koskeva markkinointikirje hämmentää – KRP kehottaa varovaisuuteen

Keskusrikospoliisille virtuaalivaluutta Coinspace uusi tuttavuus.

kryptovaluutta
Coinspace.
Janne Ahjopalo / Yle

Tuulilasinpyyhkimien alle viedyt markkinointikirjeet ihmetyttivät Joensuussa sunnuntaina 2. huhtikuuta. Kirjeitä oli jaettu sisustus- ja rakennusmessujen aikaan parkkipaikoilla.

Lapussa kerrotaan, että Bitcoinin ja Onecoinin rinnalle on markkinoille nousemassa Coinspace. Mukana on linkki Coinspacen nettisivulle, joka kuitenkin vaatii kirjautumisen.

Kansalaisen ei kannata liittyä mihinkään sellaiseen, josta hänellä itsellään ei ole aikaisempaa tietoa.

Jussi Aittola

Keskusrikospoliisista todetaan, että tavallisen kansalaisen on syytä olla tarkkana.

– Coinspace näyttää olevan jokin uusi virtuaalivaluutta, josta ei ole enempää tietoa tällä hetkellä. Kansalaisen ei kannata kirjautua tai liittyä mihinkään sellaiseen, josta hänellä itsellään ei ole aikaisempaa tietoa, toteaa KRP:n rahanpesun selvittelykeskuksen tarkastaja Jussi Aittola.

KRP:sta muistutetaan, että Suomen pankki on varoittanut kansalaisia virtuaalivaluutoista, koska niihin liittyy merkittävä rahojen menettämisen riski.

Yle Uutiset otti yhteyttä markkinointikirjeessä mainittuun puhelinnumeroon. Soittoon vastannut "Mauri" ei halunnut kertoa sukunimeään ja totesi olevansa keksijäinnovaattori ja hyvinvointiluotsaaja. Coinspacesta hän ei halunnut tarkemmin kertoa.