1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmenien kilojen painoinen lasi rysähti alas eduskunnassa – kansanedustaja loukkaantui

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola oli eduskunnan portaikossa, kun ylhäältä irronnut ikkunalasi putosi hänen viereensä ja katkaisi porraskaiteen.

kansanedustajat
Juho Eerola, eduskunta, lisärakennus, onnettomuus
Kymmenien kilojen painoinen lasi romahti alas eduskunnan lisärakennuksen katosta ja putosi aivan kansanedustaja Juho Eerolan viereen.Juho Eerola

Perussuomalaisten kansanedustaja, kotkalainen Juho Eerola joutui hengenvaaralliseen tilanteeseen keskiviikkona eduskunnan lisärakennuksessa Helsingissä.

Facebook-päivityksessään Eerola kertoo olleensa tulossa rappuja alas lisärakennuksen neljännessä kerroksessa, kun ylhäältä oli romahtanut alas suuri lasi.

– Toivuttuani istualleni tajusin, että ylhäältä oli irronnut monien kilojen painoinen ikkunalasi ja se oli pudotessaan katkaissut ranteen paksuisen kaiteen. Ilmeisesti se kaide katketessaan oli paukahtanut reiteeni. Melkoinen giljotiini kävi siis muutaman sentin päässä minua, Eerola kirjoittaa.

Kansanedustaja loukkaantui lievästi.

Eduskunnasta vahvistetaan tapahtunut.

– Varapoistumistien portaan kaiteen alla on lasisuojus, jossa on noin metrin kokoisia lasipalasia. Arkkitehdit ja kiinteistötoimistoihmiset selvittävät nyt, miten se pääsi putoamaan, kertoo turvallisuusjohtaja Jukka Savola eduskunnasta.

Yksi lasi painaa kymmeniä kiloja, ja tarvittiin kolme miestä kuljettamaan se pois portaikosta.

– En ala arvailla, miksi se on irronnut. Lasi on neljällä kiinnityslevyllä kiinni neljästä nurkasta, sen ei pitäisi olla mahdollista pudota. Merkillinen tapaus, Savola toteaa.

Paikka on sikäli hankala, että varapoistumistie pitäisi pystyä pitämään käytössä.

– Kun tämän yhden putoamissyy selviää, pitää käydä läpi kaikki muutkin. Portaisiin on nyt laitettu suositukset olla käyttämättä niitä tässä välissä.

Lue seuraavaksi