Suomessa aloittaa uusi kotimaisuudesta ammentava pubiketju – ensimmäinen ravintola avautuu ennen vappua Tampereelle

Taproom United -ketjun on tarkoitus avata viiden vuoden sisällä kymmenkunta ravintolaa eri puolille maata ja aloittaa toiminta myös Baltiassa ja Ruotsissa.

ravintolat
Olutta lasissa.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Suomeen on perustettu uusi pubiketju, jonka keskiössä ovat suomalaiset oluet ja käsityönä valmistetut tisleet. Taproom United -ketjun ensimmäinen ravintola aloittaa Tampereen Hämeenkadulla 27. huhtikuuta.

Hankkeen puuhamies on kuopiolaisen olut- ja viiniravintola Maljan toimitusjohtaja ja uuden pienpanimon, RPS Brewingin hallituksen puheenjohtaja Janne Seppälä.

Ketjua varten perustetun yhtiön taustalla on Kuopion Malja Oy:n lisäksi Captol Invest Oy. Captol omistaa muun muassa seinäjokisen Mallaskosken Panimon, alkoholin maahantuontiin keskittyvän Servaalin sekä Delifox-ravintolat eli niin kutsutut "kalaravintolat" pääkaupunkiseudulta.

Pubiketjun yhteistyökumppaneita ovat RPS Brewingin ja Mallaskosken Panimon lisäksi iisalmelainen Olvi, tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo, espoolainen Fat Lizard Brewing Co. sekä isokyröläinen Kyrö Distillery Company.

Ravintoloita eri puolille Suomea, myös Baltia ja Ruotsi ajatuksissa

Janne Seppälä kertoo, että suunnitelmissa on avata viiden vuoden sisällä 10–12 ravintolaa eri puolelle Suomea ja lisäksi pilottiravintolat Baltiaan ja Ruotsiin.

– Tänä vuonna suunnitelmissa on avata vielä yksi ravintola Helsinkiin. Ensi vuoden aikana ehkä 3–4 ravintolaa sitä mukaa kun sopivia tiloja löytyy, Seppälä kertoo.

Seppälän osittain omistama kuopiolainen RPS Brewing aloittaa oluenvalmistuksen tällä viikolla. Tuotteita on tarkoitus saada ravintolamyyntiin kuun lopulla ja kauppoihin myöhemmin keväällä tai alkukesästä.