1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hätäpuhelu

Hätäkeskushäirikkö jälleen tuomiolla: Poliisi joutui lopettamaan puhelut voimatoimin

Honkajoella asuva hätäkeskuspuheluita soitteleva häirikkö on saanut vuoden sisällä jo toisen tuomion käräjäoikeudelta tietoliikenteen häirinnästä.

Kuva: Yle

Satakunnan käräjäoikeus on toista kertaa vuoden sisällä tuominnut hätäkeskukseen asiattomia puheluita soittelevan miehen. Rangaistus tietoliikenteen häirinnästä oli 50 päiväsakkoa eli miehen tuloilla 300 euroa.

Honkajoella asuva keski-ikäinen mies sai tuomionsa kahden päivän aikana viime syyskuussa soittamistaan 17 hätäpuhelusta. Hätäkeskus piti puheluita asiattomina ja ilkivaltaisina, mistä syystä puheluista ilmoitettiin poliisille.

Mies ei ollut lopettanut soittelua edes poliisin kehotuksesta. Virkavalta joutui lopulta menemään miehen asunnolle ja tunkeutumaan sisälle tämän asuntoon, jotta häiriköinti saatiin lopetettua.

Tuomittu oli käräjillä hätäpuheluistaan myös viime vuoden huhtikuussa. Tuolloin hänet tuomittiin samaan rangaistukseen kuin nyt eli maksamaan 50 päiväsakkoa. Hän oli soittanut kolmen ja puolen kuukauden aikana yli 300 puhelua hätänumeroon.