Hiihtoladut vielä paikoin kunnossa Etelä-Pohjanmaalla

Vaihtelevista kevätsäistä huolimatta hiihdoladut ovat vielä osassa Etelä-Pohjanmaata käytössä ja kunnossa. Esimerkiksi Kortesjärvellä Kitkassa hiihdetään yhä täysin luonnonlumella.

ladut
Kuvassa Laasasen suksia ja siteitä
Antti Kettumäki/ Yle

Vaikka moni on laittanut jo sukset varastoon odottamaan ensi talvea, riittää vielä monin paikoin lunta hiihdettäväksikin asti. Kauhavan Kortesjärvellä latumestari Keijo Hautamäki ajoi latukoneellaan vielä tänä aamuna.

– Kyllä sinne vielä jonkinlaiset ladut sai. On siellä paikoin ohkaista. Ihan pystyy kuitenkin hiihtämään, Hautamäki toteaa.

Hiihtolatujen kuntoa voi tarkastella hiihtoladut.fi -sivustolta (siirryt toiseen palveluun). Tällä hetkellä hiihdettävässä kunnossa olevia latuja on sivuston mukaan Kauhajoella, Alajärvellä, Vimpelissä ja Kauhavan Kortesjärvellä. Ladut ovat pituudeltaan kahdesta kilometristä reiluun neljään kilometriin. Kortesjärvellä pisin latureitti on 4,2 kilometriä.

Koska kevätaurinko paistaa jo lämpimästii, on laduissa paikoin aukkoja. Keijo Hautamäki kertoo, kuljettaneensa aukkopaikoille lunta parkkipaikalta ja ladun sivuilta. Suojaisalla säällä latuja ei ajeta.

– Jos sitä myöhii, niin on ilmanmuuta selvää, että kyllä se siitä sulaa. Eilenkin satoi vettä ja se kyllä vie lunta äkkiä.

Sääennuste lupailee yöpakkasten jatkuvan vielä pyhään asti, joten vielä tämän viikon hiihtäminen onnistunee.