Kansanedustajat päättävät myös kunnissa Pirkanmaalla – Sastamalassa istuu kolme senaattoria

Pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat äänisaaliissa kuntiensa kärkeä. Sastamalassa on aineksia melkein valtakunnan pienoisparlamentiksi, sillä varapuhemieskin on läsnä.

kuntavaalit
Kuntavaalien 2017 äänestysaktivisuuskartat
Pirkanmaalla kansanedustaja on useimmiten myös kotikuntansa ääniharava.

25 000 asukkaan Sastamalasta on kolme kansaedustajaa, ja he myös komeilevat kaupungin vaalitulosten kärjessä.

Äänikuningas oli demarien Ilmari Nurminen 1 283 äänellä. Hän on paikallispolitiikan konkari, mutta istuu eduskunnassa ensimmäistä kauttaan.

Valtuustossa jatkavat myös keskustan Pertti Hakanen 326 äänellä ja kokoomuksen Arto Satonen 411 äänellä. Heistä Hakanen on Nurmisen tavoin eduskunnan ensikertalainen. Satonen on konkari ja myös eduskunnan toinen varapuhemies.

Luottoa kunnassa, luottoa valtakunnassa

Pirkanmaan 19 kansanedustajasta melkein kaikki ovat olleet mukana kuntapolitiikassa, ja useimmat pyrkivät jatkoon myös näissä vaaleissa. Edustajista löytyvät myös kuntien äänikuninkaat ja - kuningattaret.

Kokoomuksen Pauli Kiuru sai Valkeakoskella 434 ääntä. Perussuomalaisista Lea Mäkipää keräsi Kihniöllä 71 ääntä, Martti Mölsä Punkalaitumella 101 ja Sami Savio Ylöjärvellä 536 ääntä. Keskustan Arto Pirttilahti sai Mänttä-Vilppulassa ääniä 268.

Tampereen valtuustossa

Tampereella demarien kansanedustaja Sanna Marin oli kaupungin äänikuningatar 5781 äänellä.

Kaupungin kansanedustajista toiseksi eniten ääniä keräsi kokoomuksen Sofia Vikman, 2531 ääntä. Demarien Pia Viitanen sai 2261 ja Jukka Gustafsson 1712 ääntä.

Uutena valtuustoon meni kristillisdemrkraattien ensimmäisen kauden kansanedustaja Sari Tanus 1191 äänellä. Vihreitten Olli-Poika Parviainen sai 1044, keskustan Mikko Alatalo 879 ja perussuomalaisten Tiina Elovaara 701 ääntä.

Tampereen valtuuston konkareista jättäytyivät pois vihreitten kansanedustaja Satu Hassi, kokoomuksen Harri Jaskari ja vasemmistoliiton Anna Kontula.