1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naisten kauneuskilpailut

"Rockia, rauhaa ja rakkautta" – kemiläinen Heidi Yliniemi kisaa Miss Rock 2017-finaalissa

Kemiläinen Heidi Yliniemi halusi kokeilla elämässään jotain uutta ja kisaa toukokuussa Miss Rock 2017 -kilpailun voitosta.

Naisten kauneuskilpailut
Heidi Yliniemi.
Risto Koskinen / Yle

Tummat hiukset, lävistyksiä ja tatuointeja. Rockhenkisen ulkonäön lisäksi vielä ripaus oikeanlaista asennetta. Tätä kaikkea löytyy kemiläiseltä Heidi Yliniemeltä, joka on valittu Miss Rock -kisan finaaliin noin 200 hakijan joukosta.

25-vuotias Yliniemi työskentelee ravintola-alalla ja harrastaa muun muassa tankotanssia ja ulkoilua koiransa kanssa. Kisaan hän lähti, koska halusi kokeilla jotain uutta.

– Viime kesänä tuli idea, että nyt pitää kokeilla elämässä jotain uutta ja hypätä pois mukavuusalueelta. Tottakai kaveritkin kannusti ja sitten sitä mentiin, Yliniemi hymyilee.

Samalla Yliniemi myös näyttää, että nuoruuden ujoudesta voi päästä yli ja esiintymislavalle.

– Etenkin nuorempana olen ollut ujo. Työ on kasvattanut paljon ja ravintolassa työskennellessäni asiakaspalvelussakaan ei voi olla mikään nurkkaan vetäytyjä. Tietenkin ujous on karissut myös elämän kokemusten myötä. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että siitä hirveästä ujoudesta on päässyt eroon.

Ujous onkin kaukana Miss Rock -kisassa, jossa oikeuksiinsa pääsee muun muassa osallistujien räväkkä asenne. Miss Rock -kisaa (siirryt toiseen palveluun) luonnehditaan kilpailun verkkosivuilla nykyaikaiseksi ja valtakunnalliseksi kauneuskilpailuksi, jossa myös tatuoinnit, lävistykset ja räväkämpi ulkonäkö on täysin sallittua.

– Etenkin asennetta löytyy. Mielestäni Miss Rock -kisassa pitääkin olla määrätietoinen ja uskaltaa hypätä uusiin haasteisiin. Ulkoisesti en kuulu siihen perusmassaan vaan ulkonäköni on omanlainen. Esimerkiksi tatuointeja löytyy. En ole yhtään sen enempää tai vähempää mitä olen, omana itsenä olen lähtenyt kisaan, Yliniemi luonnehtii.

Miss Rock 2017-finalisti Heidi Yliniemi.
Heidi Yliniemi työskentelee vuoropäällikkönä Kemiläisessä ravintolassa.Risto Koskinen / Yle

Perinteiseen missikisaan verrattuna Yliniemi kokee rockhenkisen kisan antavan monin tavoin enemmän vapautta osallistujille.

– Kisassa lavalla voi vähän hullutella, ja ei tarvitse pitää koko ajan päällä sitä niin sanottua perusaurinkoista hymyä. Tärkeintä on, että olet oma itsesi.

Myös misseille perinteiseen kysymykseen maailman parantamisesta Yliniemi vastaa asenteeseen sopivalla tyylillä.

– Pitäisköhän mun vastata tähän sitten, että rockia, rauhaa ja rakkautta, Yliniemi nauraa.

Historian viides Miss Rock kruunataan Helsingissä toukokuun 12. päivä. Miss Rock -kisa järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013.

Lue seuraavaksi