Niinistö järkyttynyt Tukholman iskusta: "Viattomia ihmisiä kuollut mielipuolisessa teossa"

Myös muu Suomen valtionjohto on lähettänyt suruvalittelunsa ruotsalaisille Tukholman epäillyn terroriteon takia.

Tukholma
Presidentti Sauli Niinistö kertoi Kiinan presidentin vierailusta virka-asunnollaan Mäntyniemessä Helsingissä 6. huhtikuuta.
Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Tukholman tapahtumia perjantaina.Seppo Samuli / Lehtikuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo olevansa järkyttynyt Tukholmassa tehdystä iskusta.

– Viattomia ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut tässä mielipuolisessa terroriteossa, Jokainen terrori-isku on yhtä tuomittava, mutta kun isku tapahtuu pohjoismaisessa naapurustossa, se koskettaa syvästi. Otan osaa koko Suomen kansan puolesta uhrien omaisten ja kaikkien ruotsalaisten suruun, Niinistö sanoo lausunnossaan.

Myös pääministeri Juha Sipilä kommentoi MTV:lle (siirryt toiseen palveluun)Tukholman epäiltyä terrori-iskua pian tapahtuneen jälkeen.

– Vähän on vielä tietoa asiasta, mutta vaikuttaa raukkamaiselta yksittäin tehdyltä teolta. Erittäin valitettavaa. Suruvalittelut jo tässä vaiheessa naapuriin.

Sipilä ilmaisee tiedotteessaan järkytyksensä Tukholman iskusta ja tuomitsee sen jyrkästi.

– Syvä osanottoni uhrien omaisille ja läheisille. Isku naapurustossa ja Ruotsin pääkaupungissa koskettaa meitä kaikkia syvästi, sanoo Sipilä.

Hän esittää surunvalittelut Suomen hallituksen puolesta Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenille. Sipilä vakuuttaa, että hallitus ja Suomen viranomaiset seuraavat tilannetta koko ajan tiiviisti.

Myös ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoo Twitterissä, että ulkoministeriön tilannehuoneessa seurataan tapahtumia tarkasti.

Lisäksi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja sisäministeri Paula Risikko (kok.) pahoittelevat Ruotsin iskua Twitterissä.

Kuorma-auto ajoi väkijoukkoon ja törmäsi Åhlensin tavarataloon Tukholman keskustassa perjantaina iltapäivällä. Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kahdeksan ihmistä loukkaantunut. Poliisi tutkii tapahtunutta terroritekona, ja on ottanut yhden epäillyn kiinni.