Lehdistöneuvos väisti täpärästi kuorma-auton: "Ihmiset alkoivat itkeä"

Suomen suurlähetystön lehdistöneuvos Niina Hyrsky oli kävelemässä Tukholmassa matkalaukkua vetäen ja puhelimeen puhuen kävelykatu Drottninggatanilla, kun kuorma-auto ajoi yllättäen väkijoukkoon.

Tukholma
Tukholma
Jessica Gow / Lehtikuva

Suomen Tukholman suurlähetystön lehdistöneuvos Niina Hyrsky oli keskellä tapahtumia, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkon läpi Tukholman Drottninggatanilla. Hyrsky havahtui tilanteeseen, kun ympärillä olevat ihmiset varoittelivat hätääntyneinä ympärillä.

– Ihmiset alkoivat huitoa, että nyt sivuun, ja älysin sitten itsekin hypätä sivuun, ja silloin iso kuorma-auto ajoi tuhatta ja sataa ohi Åhlensin tavarataloa kohti. Sitten käännyin katsomaan ja takanani makasi loukkaantuneita ihmisiä kadulla ja samoin näytti makaavan siinä suunnassa mihin se auto ajoi, kuvailee Hyrsky.

Tilanteen jälkeen Drottninggatanilla syntyi Hyrskyn mukaan paniikin sijasta ällistynyt hiljaisuus.

– Siellä syntyi sellainen täydellinen ällistynyt, surullinen hiljaisuus ja ihmiset alkoivat itkemään ainakin sillä kohdalla missä itse olin.

Hyrskyn mukaan kadulla olleet juoksivat turvaan kauppoihin ja katu tyhjeni kunnes paikalle tulleiden poliisi- ja pelastusajoneuvojen ja helikoptereiden äänet täyttivät hiljaisuuden.

Poliisin tultua paikalle Hyrsky lähti muiden ihmisten tavoin siirtymään poliisin ohjeiden mukaisesti pois alueelta. Hyrskyn mukaan poliisi oli kehottanut poistumaan paikalta, koska pelättiin muita vaarallisia tilanteita.