Katso suora lähetys kello 20.45 – Sisäministeri Paula Risikko: "Olen koko ajan yhteydessä Suojelupoliisin kanssa"

Pääset katsomaan suoraa tiedotustilaisuutta klikkaamalla kuvaa.

Tukholma
Sisäministeriön tiedotustilaisuus Tukholman tapahtumista
Sisäministeriön tiedotustilaisuus Tukholman tapahtumista

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) otti vastaan tiedon Tukholman iskusta järkyttyneenä.

– Nämä ovat aina hyvin järkyttäviä tietoja, mutta se että kyseessä on vielä naapurimaa, se koskettaa kovin läheltä. Esitän osanottoni, ajatukseni ovat nyt Tukholmassa, Risikko sanoo.

Sisäministeriö ja Suojelupoliisi seuraavat Tukholman tilannetta. Helsingissä poliisi on jo tehostanut partiointia kadulla.

–Olen koko ajan yhteydessä Suojelupoliisin kanssa.

– Järjestämme aiheesta poliisiylijohtajan ja Suojelupoliisin edustajan kanssa tiedotustilaisuuden illalla. Käymme läpi, mitä Tukholman tapahtumista tiedetään siinä vaiheessa ja myös sen, mitä Suomessa on tehty iskun jälkeen ja ennakoidaan sitä, vaikuttaako tämä Suomen tilanteeseen. Meillä ei ole uutta, yksityiskohtaista tietoa tällä hetkellä, mutta voimme kertoa miten Suomessa varaudutaan vastaaviin tapahtumiin, Risikko kertoo.

Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana kello 20.45. Voit seurata sitä suorana klikkaamalla pääkuvaa.

Tukholman iskut tulivat hyvin lyhyellä aikavälillä Pietarin iskun jälkeen.

– Totta kai se pistää miettimään, mihin tämä maailma on menossa. Nyt meidän täytyy tehdä kaikkemme, jotta Suomea ei kohtaisi tällainen tilanne, ministeri sanoo.

Risikon mukaan Suomessa odotetaan vielä lisätietoja Tukholman tapahtumista, ja toimitaan sen mukaan.

– Täysin en osaa vielä sanoa, millä kaikin tavoin isku vaikuttaa. Helsingissä poliisi on jo tehostanut valvontaa. Tukholmassa on arvioitu, että kyseessä olisi terrori-isku, mutta odotamme nyt lisää tietoja ja olemme Tukholmaan yhteydessä.