Silminnäkijät kertovat väkijoukkoon ajaneesta kuorma-autosta – video

Ainakin kolme ihmistä on kuollut kuorma-auton ajettua väkijoukkoon Tukholman ydinkeskustassa.

Tukholma
Uutisvideot: Silminnäkijä kertoo Tukholman tapahtumista
Uutisvideot: Silminnäkijä kertoo Tukholman tapahtumista

Silminnäkijät kertovat kaaoksesta Tukholmassa, jossa kuorma-auto ajoi väkijoukkoon. Ruotsin yleisradio SVT:n haastattelema nainen kuvasi tapahtumia puhelimellaan ja kertoo ihmisten juosseen pakoon kuorma-autoa, joka väkijoukkoon ajettuaan törmäsi tavaratalo Åhlens Cityn seinään.

Ruotsalaislehti Expressenin haastattelema silminnäkijä Veronica Durango kertoo Expressen-lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että kuorma-autoa ajoi naamioitunut mies. Hän oli vain metrin päässä siitä, että olisi jäänyt alle itse.

– Tärisen täysin. Olisin voinut kuolla.

Toinen silminnäkijä kertoo ruotsalaislehti Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun) olleensa tavaratalon hajuvesiosastolla, kun hän kuuli kovan pamauksen.

– Se kuulosti aivan pommilta, silminnäkijä kuvailee.

Pamauksen jälkeen silminnäkijä kertoo hakeutuneensa suojaan kaupan varastotiloihin yhdessä muiden asiakkaiden ja kaupan henkilökunnan kanssa.

– Tämän jälkeen poistuimme rakennuksesta Klarabergsgatanin kautta. Ulkopuolella oli poliiseja, jotka kehottivat meitä poistumaan alueelta välittömästi.

Toinen ruotsalaislehti Aftonbladetin haastattelema silminnäkijä kertoo olleensa kenkäkaupassa tapahtumahetkellä.

– Olimme kenkäkaupassa ja kuulimme jonkin äänen… ja sitten ihmiset alkoivat kiljua. Katsoin ikkunasta ulos ja näin ison kuorma-auton, silminnäkijä sanoi lehden mukaan.

Suomen Tukholman suurlähetystön lehdistöneuvos Niina Hyrsky kertoo olleensa keskellä tapahtumia.

– Ihmiset alkoivat huitoa, että nyt sivuun, ja älysin sitten itsekin hypätä sivuun, ja silloin iso kuorma-auto ajoi tuhatta ja sataa ohi Åhlensin tavarataloa kohti. Sitten käännyin katsomaan ja takanani makasi loukkaantuneita ihmisiä kadulla ja samoin näytti makaavan siinä suunnassa mihin se auto ajoi, kuvailee Hyrsky Ylelle.

Tilanteen jälkeen Drottninggatanilla syntyi Hyrskyn mukaan paniikin sijasta ällistynyt hiljaisuus.