Poliisi: Neljä kuollut Tukholman iskussa, 15 loukkaantunut

Neljä ihmistä on kuollut Tukholman iskussa, poliisi on kertonut ruotsalaismedian mukaan.

Ulkomaat
Kynttilöitä Ruotsin suurlähetystön edessä Helsingissä 7. huhtikuuta.
Kynttilöitä Ruotsin suurlähetystön edessä Helsingissä 7. huhtikuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Poliisi on kertonut neljän ihmisen kuolleen iskussa. Yksi heistä on ilmeisesti kuollut sairaalassa.

Jo aikaisemmin Tukholman läänin johtava lääkäri kertoi, että yhdeksän henkilöä on loukkaantunut vakavasti. Yhteensä loukkaantuneita on 15.

Poliisi on ottanut kiinni yhden miehen tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan mies oli käyttäytynyt tavalla, joka oli herättänyt poliisin kiinnostuksen. Poliisi kertoo, että mies on tunnistettu, mutta ei kerro epäilläänkö kiinniotettua kuorma-auton ajamisesta.

Aftonbladetin lähteiden mukaan kiinniotettu mies olisi tunnustanut teon. Tätä tietoa ei ole vahvistettu. Aftonbladetin mukaan kiinniotetulla miehellä on Facebook-tilin perusteella Isis-sympatioita.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan terrorismirikoksesta.

Poliisi piti tiedotustilaisuuden kello 22 Suomen aikaa.

Tilanne alkoi aivan ydinkeskustassa hieman ennen kolmea paikallista aikaa. Silminnäkijöiden mukaan kuorma-auto ajoi hmisten päälle ennen törmäämistään tavaratalo Åhlens Cityn seinään. Epäilty ajoi varastetulla autolla yli 600 metriä Drottninggatanin kävelykatua. Iskussa käytetty auto varastettiin vain hetki ennen hyökkäystä, kuljettaja yritti estää kuorma-auton kaapannutta miestä.

Joukkoliikenne pysäytettiin Tukholmassa iskun jälkeen ja kaupungin keskustassa oli paljon ihmisiä, jotka eivät pääseet matkustamaan kotiinsa. Tukholman asukkaan avasivat kotejaan keskustaan jääneille ihmisille.

Yle seuraa tilannetta hetki hetkeltä.