Ruotsin media: Poliisioperaatio Tukholman esikaupungissa – kiinniottoja myös keskustassa

Kiinniottoja on tehty mediatietojen mukaan Vårbergin esikaupungissa ja keskustan Kungsholmenilla. Poliisi ei ole vahvistanut kiinniottoja.

Ruotsi
onnettomuuspaikka
Poliisi on eristänyt iskupaikan Tukholman keskustassa.Jonas Ekstromer / EPA

Tukholmassa ja sen ympäristössä on otettu ruotsalaismedian mukaan kiinni useita henkilöitä. Poliisi ei ole vahvistanut tietoja.

Tukholman esikaupungissa Vårbergissa on ruotsalaisviestimien mukaan käynnissä suuri poliisioperaatio. Poliisin erikoisjoukot ovat menneet sisään Vårbergissä sijaitsevaan asuntoon hieman ennen seitsemää Suomen aikaa, paikalliset silminnäkijät kertovat.

Operaatiossa on otettu kiinni ainakin yksi henkilö, kertovat paikalla olevat toimittajat. Paikalla olevan kuvaajan mukaan hän piilotti kasvonsa hupulla, yleisradioyhtiö SVT kertoo. (siirryt toiseen palveluun) Kiinniotosta on julkaistu valokuva.

Poliisin aikaisemmin pidättämä pääepäilty, 39-vuotias uzbekistanilaismies oli Aftonbladetin tietojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan asunnossa vain tuntia ennen hyökkäystä.

Expressen-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan poliisi olisi tuonut kahdessa yhteydessä kuulusteltavaksi yhteensä kuusi uzbekistnilaista päivän aikana. Lehden mukaan heistä neljä olisi otettu kiinni Vårbergissä. Lehden mukaan kaikki kuulustellut henkilöt liittyvät nyt ratsattuun asuntoon.

Pidätyksiä nähty myös keskustassa

Samoihin aikoihin kaksi uzbekistanilaista on otettu kiinni Tukholman keskustan Kungsholmenilla, Expressen kertoo. Aftonbladet-lehden mukaan poliisi olisi ottanut siellä kiinni kolme henkilöä.

Molempien lehtien mukaan kiinniotot on tehty valkoisesta autosta, joka liittyy terrori-epäiltyyn.

Kolme siviilipoliisia sekä joukko muita poliiseja pysäyttivät auton seitsemän jälkeen Suomen aikaa, kertoo Expressenin haastattelema (siirryt toiseen palveluun) silminnäkijä. Hänen mukaansa auton ikkuna oli rikki. Silminnäkijä näki ainakin yhden kiinnioton.

Neljä ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui, kun kuorma-autoa kuljettanut iskijä ajoi väkijoukkoon Drottinggatanilla ja törmäsi Åhléns-tavaratalon seinään perjantaina. Poliisi on pidättänyt teosta epäiltynä uzbekistanilaisen 39-vuotiaan miehen.

Hänen epäillään syyllistyneen todennäköisin syin terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin. Poliisin mukaan ei tiedetä, onko tekoon sekaantunut useampia ihmisiä.