Hyppää sisältöön

Yhdysvallat siirtää lentotukialuksen lähelle Pohjois-Koreaa

Pohjois-Korea on viime aikoina kiihdyttänyt ydin- ja ohjuskokeitaan YK:n pakotteista huolimatta.

Lentotukialus USS Carl Vinson Kuva: Yonhap / EPA

Yhdysvaltain merivoimat siirtää vahvan, Tyynellämerellä seilaavan laivasto-osaston lähemmäs Korean niemimaata, kertovat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet ja BBC (siirryt toiseen palveluun).

Laivasto-osaston lippulaiva on lentotukialus USS Carl Vinson ja sen mukana on mm. ohjusristeilijä ja kaksi ohjushävittäjää.

Osaston oli alun perin määrä tehdä laivastovierailu Australiaan, mutta se saikin lauantaina uudet ohjeet. Niiden mukaan osasto höyryääkin Singaporesta läntiselle Tyynellemerelle, lähelle Korean niemimaata.

Taustalla Pohjois-Korean ohjusuhka

– Mielestämme vahvistettu läsnäolo on tarpeellista, yhdysvaltalainen viranomaislähde sanoi viitaten Pohjois-Korean viime aikaisiin ohjuskokeisiin.

Viimeisimmän ohjuskokeensa Pohjois-Korea teki vain päivää ennen kuin Kiinan presidentti matkusti Yhdysvaltoihin tapaamaan presidentti Trumpia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi viime viikonloppuna lehtihaastattelussa, että USA on valmis eliminoimaan Pohjois-Korean aiheuttaman ydinuhan yksinään. Presidentin mukaan olisi kuitenkin hyvä, jos Kiina auttaisi Yhdysvaltoja Pohjois-Korean suhteen.

Yhdysvaltojen Syyriaan tekemän iskun nähdään olleen myös viesti Pohjois-Korealle siitä, ettei Yhdysvallat karta sotilaallisia toimia.

Pohjois-Korea on viime aikoina kiihdyttänyt ydin- ja ohjuskokeitaan YK:n pakotteista huolimatta.

Lähde: Reuters

.
.