Kiinteistökuninkaalliset klousasivat diilinsä – Jethro Rostedt Turun ja Kaisa Liski Hausjärven valtuustoon

Julkisuudesta tutut kiinteistönvälittäjät Jethro Rostedt (kok.) ja Kaisa Liski (kesk.) pyrkivät ja pääsivät valtuustoon kotikunnissaan, Turussa ja Hausjärvellä.

kuntavaalit
Jethro Rostedt.
Sannimari Lehtilä / Yle

Kiinteistönvälittäjä ja tv-persoona Jethro Rostedt (kok.) nousee Turun valtuustoon. Hän keräsi ääniä ensikertalaiseksi melko mukavan potin, pitkälti yli 500 ääntä.

– Kyllähän se lämmittää, Rostedt myöntää.

Rostedt, 40, on osallistunut lautakuntatyöskentelyyn viime vuoden lopulta saakka. Hänet valittiin lokakuussa Turun kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan jäseneksi, mikä osaltaan vauhditti kuntavaalikampanjaa.

– Se työ on maistunut ihan hyvältä, mutta poliittiset valtasuhteet ovat olleet niin tasan, että se on sellaista vääntämistä ja kääntämistä. Mutta mennään pirteästi eteenpäin.

Jethro Rostedtia veti politiikkaan huoli kotikaupungin tulevaisuudesta. Hänen mielestään Turku on säästämässä itsensä hengiltä.

– Olisi aika kääntää katseet tulopuoleen, ja voisin katsoa, onko siellä parannettavaa. Olen turkulaisuuden puolestapuhuja ja yritän brändätä kaupunkia parhaani mukaan.

Rostedt on toisen polven kuntavaikuttaja, sillä hänen äitinsä Maarit Rostedt nousi vuonna 2008 Turun valtuustoon 257 äänellä. Jethron äiti Maarit Rostedt oli liikkuvainen valtuutettu. Hän siirtyi perussuomalaisista kokoomukseen jo ennen valtuuston järjestäytymistä ja vaihtoi vielä kesken kauden Olavi Mäenpään Vapauspuolueeseen.

Kiinteistökuningatar valtuustoon

Kanta-Hämeessä Hausjärvellä kiinteistökuningattarena tunnettu yrittäjä Kaisa Liski, 49, pyrki ja pääsi valtuustoon keskustan listoilta. Hän sai 67 ääntä, neljänneksi eniten keskustan ehdokkaista Hausjärvellä.

– Tosi kivalta tuntuu! Sain sopivan, mun sydämen kokoisen äänimäärän, juuri sen verran kuin pystyn aidosti hoitamaan täällä. Olen todella iloinen ja kiitollinen näistä äänistä, kertoo kotoaan tavoitettu Liski.

– Lähdin ehdolle sen takia, että rakastan mun kotikuntaa! Tämä on minulle uusi kotikunta, muutin tänne vähän alle kuusi vuotta sitten. Silloin jouduin anomaan vapautusta Vantaan kaupunginvaltuuston varavaltuutetun tehtävistä ja kahdesta lautakunnasta.

– Välittäminen ja huolehtiminen erityisesti kaavoituksen, rakentamisen ja lapsiperheiden osalta ei ole jäänyt pois eikä muuttunut, vaikka vaihdoin kuntaa, Liski perustelee ehdokkaaksi lähtemistään.

Kaisa Liski
Kaisa Liski vietti vaali-iltaa kotonaan keskustaväen kera.Timo Leponiemi / Yle

Liski sanoo, että hänellä ei ole "ihmeempää agendaa" valituksi tultuaan.

– Olen sanonut, että en ole tämmöinen "yhdessä yössä poliitikoksi", mutta olen tosi kiinnostunut ympärillä tapahtuvista asioista. Olen selvinnyt monesta haastavasta tilanteesta. Olen marttahenkinen huolehtija. Terveellä järjellä ja hyvällä taloudella pääsee pitkälle.

Räväkkänä ja toimeliaana naisena tunnetulta Liskiltä moni on kysynyt vaalikiertueella, miten hän ehtisi hoitaa myös valtuutetun tehtävää.

– Totta kai ehdin, tämä on minulle tärkeää! Tehdään se loppuun, mitä edellisellä valtuustokaudella jäi kesken, ja otetaan jokainen pöydälle tuleva asia kerrallaan.

Koko Hausjärven Keskustan väki perheineen ja kampanjoiden sidosporukoineen oli kutsuttu Liskin kotiin vaalipäivän iltaa viettämään.

– Isolla porukalla täällä mennään varmaan ihan pikkutunneille asti. Huominen päivä pidetään vapaata – en olekaan kolmeen kuukauteen pitänyt vapaata!