Heitä kaivataan Tukholman iskun jälkeen – surmansa sai neljä ihmistä

Iskussa sai surmansa belgialainen turisti, Spotify-palvelun brittityöntekijä sekä kaksi ruotsalaista.

Ulkomaat
Kukkia kiinnitetään aitaan.
Tukholmalaiset toivat kukkia huhtikuisen terrori-iskun uhrien muistoksi Drottninggatanille.Anders Wiklund / EPA

Tukholman perjantaisessa kuorma-autoiskussa sai surmansa neljä ihmistä. Poliisin mukaan uhrit on tunnistettu. Heistä kaksi oli ruotsalaisia, yksi belgialainen ja yksi britannialainen.

Ruotsin poliisi ei ole vahvistanut uhrien henkilöllisyyttä. Britannian ja Belgian viranomaiset ovat kuitenkin kertoneet kansalaistensa kuolemasta.

11-vuotias ruotsalainen tyttö

Yksi ruotsalaisista uhreista oli koulusta kotiin palaamassa ollut 11-vuotias tyttö, Ruotsin tiedotusvälineet kertovat. Hänen perheensä oli kertonut tytön katoamisesta jo pian iskun jälkeen.

Tyttö oli noussut bussista Sergelin torilla, kun hyökkääjä ajoi kovaa vauhtia Drottninggatania pitkin. Tyttö oli hetkeä aikaisemmin sopinut äitinsä kanssa puhelimessa, että he tapaisivat metrossa, Dagens Nyheter kertoo. (siirryt toiseen palveluun)

Puhelu jäi äidin ja tyttären viimeiseksi keskusteluksi.

– Tieto tuli tänään päivällä. Oli kamalaa, että siinä kesti niin kauan. Nyt jatkuu surutyö äidin kanssa, uhrin sukulainen kertoi Expressen-lehdelle lauantaina. (siirryt toiseen palveluun)

Britannialainen Chris Bevington

Britannian ulkoministeriön mukaan iskussa kuoli Chris Bevington, joka oli maan kansalainen. 41-vuotias kahden lapsen isä työskenteli johtotehtävissä ruotsalaisessa Spotify-musiikkipalvelussa.

Uhri Chris Bevington katsoo kameraan rannalla.
Britannialainen Chris Bevington sai surmansa Tukholman iskussa. Bevington Family / EPA

Uhrin isän mukaan hänen perheensä on järkyttynyt lahjakkaan ja myötätuntoisen pojan ennenaikaisesta kuolemasta.

Ulkoministeriön välittämän lausunnon mukaan Chris Bevington oli mahtava aviomies, poika, isä, veli ja läheinen ystävä monille ihmisille.

– Ei ole sanoja sille, kuinka kaipaamme häntä ja kuinka surullisia olemme menetettyämme hänet. Me kaipaamme sinua, Chris, lepää rauhassa ystävä, sanoi Spotifyn perustaja Daniel Ek yleisradioyhtiö BBC:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

31-vuotias belgialainen nainen

Hallen kaupungista kotoisin oleva 31-vuotias belgialaisnainen kuoli iskussa, kertoo Expressen-lehti. (siirryt toiseen palveluun) Hän vieraili Tukholmassa turistina.

– Olen puhunut poliisin kanssa aamulla ja voin vahvistaa, että noin 30-vuotias nainen Hallesta on kuollut. Olin järkyttynyt kun sain tietää asiasta, Hallen kaupungin pormestari Dirk Pieters sanoi Expressenille.

Neljäs uhri oli täysi-ikäinen ruotsalainen nainen Uddevallan kunnasta Göteborgin pohjoispuolelta, kertoo sanomalehti Bohusläningen. (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP, AFP