1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kirjailija-poliisi Marko Kilpi äänivyöryllä Kuopion valtuustoon: "Huima, huikea ja hämmentävä tulos"

Ensikertalainen on rynnistämässä kokoomuksen ääniharavaksi Kuopiossa.

Kuva: Joonas Nieminen / Yle

Yksi kuntavaali-illan tyytyväisimmistä miehistä Kuopiossa oli kirjailija-poliisi Marko Kilpi, joka kipusi ensi yrittämällä valtuustoon. Kun äänistä oli laskettu 93 prosenttia, Kilpi oli kokoomuksen ääniharava lähes 700 äänellä.

– Huima, huikea ja hämmentävä tulos. Osasin odottaa, että ihan hyvin tulee menemään, mutta että näin hyvin, Kilpi tuumasi kokoomuksen vaalivalvojaisissa Kuopiossa.

Kilpi arvioi, että hän on poliisina ja kirjailijana tehnyt asioita, joita ihmisten on helppo mieltää yhteisöllisiksi ja yhteiskunnallisiksi.

Tulevassa valtuustossa Kilpi aikoo ainakin tehdä työtä nuorison ja koulumaailman hyväksi. Vaikka monitoimimiehellä on monta rautaa tulessa, hän uskoo ajan riittävän hyvin valtuustotyöskentelyyn.

– Oikeastaan se ei pelota yhtään. Se (valtuustotyöskentely) lomittuu todella nätisti poliisityön kanssa. Se on siihen luontainen jatke.

Kilpi sanoo juhlivansa mukavaa äänisaalistaan maltillisesti. Vaikka maanantai on vapaapäivä poliisityöstä, kirjailijan työ pitää miehen kiireisenä. Kuopiolaisen seuraava romaani Undertaker – kuolemantuomio julkistetaan 26. huhtikuuta.