Maahanmuuttokriittisyydestä tunnettu Junes Lokka yllätti Oulussa – valtuustoon omalta listalta sadoilla äänillä

Junes Lokka pyrki Oulun valtuustoon Aito suomalainen yhteislistalta yhdessä toisen ehdokkaan Tiina Wiikin kanssa.

Kuntavaalit 2017

Maahanmuuttokriittisistä mielipiteistään tunnettu Junes Lokka keräsi suuren äänisaaliin ja pääsi Oulun kaupunginvaltuustoon. Valtuustopaikka irtosi 697 äänellä.

Läpimeno ei häntä erityisesti yllättänyt. Lokka kertoo, että moni kävi vaalikampanjoinnin aikana juttelemassa hänen kanssaan vaalikopilla ja kertoi äänestysaikeistaan.

Uusi valtuutettu uskoo, että esimerkiksi juuri hänen kantansa maahanmuutosta sai äänestäjät liikkeelle.

– Ja myös se, etten suostu poliittiseen korrektiuteen, vaan sanon asiat suoraan. Ihmiset ovat kyllästyneitä poliitikkoihin, joiden puheesta ei saa mitään selvää, Lokka sanoo.

Junes Lokka pyrki Oulun kaupunginvaltuustoon Aito suomalainen yhteislistalta yhdessä Tiina Wiikin kanssa. Wiik keräsi vaaleissa 577 ääntä ja sai varapaikan.

Lokka on hakenut aiemmin muun muassa eduskuntaan vuonna 2015 Muutos 2011 -puolueen ehdokkaana.

Lahjoituksia tuli noin 8500 euroa

38-vuotias Junes Lokka on puhunut maahanmuuttoa vastaan jo pitkään. Hän on kertonut esimerkiksi haluavansa vähentää maahanmuuton aiheuttamia ongelmia ja luvannut selvittää myös maahanmuuton aiheuttamat todelliset kulut.

Ihmiset ovat kyllästyneitä poliitikkoihin, joiden puheesta ei saa mitään selvää.

Junes Lokka

Kaupunginvaltuustosta käsin Lokka haluaisi puuttua muun muassa maahanmuuttajien asuttamiseen Ouluun.

– Esimerkiksi Yle on uutisoinut, että Oulu aikoo asuttaa tuhat oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. Tällaiset pitää perua.

Lokka kertoo saaneensa vaalikampanjointiin lahjoituksina noin 8500 euroa. Hänen mukaansa lahjoitusten määrästäkin pystyi jo ennakoimaan, että vaalimenestystä olisi tulossa.

Junes Lokka on myös päättänyt, ettei aio nostaa kaupunginvaltuustossa kokouspalkkioita.

– En aio antaa tilinumeroani, joten palkkiota ei voida maksaa. Kokouspalkkioista pitäisi minusta luopua, koska se antaisi esimerkin tässä tilanteessa, jossa Oulun pitää muutenkin säästää rahaa.

Korjaus 11.37: Yle kertoi aiemmin, ettei tavoittanut Junes Lokkaa kommentoimaan vaalitulosta. Juttua on sittemmin täydennetty.