Satakunnan vahvat naiset: Huhtasaari äänikuningatar – myös Saloselle ja Kiurulle kova äänisaalis

Kolme naista erottui selvästi joukosta Porissa ja Raumalla, kun kuntavaaleissa jaettiin ääniä.

vaalit
Laura Huhtasaari
Mari Kahila / Yle

Laura Huhtasaari on Satakunnan ylivoimainen äänikuningatar. Perussuomalaisten porilaisvaltuutettu sai kuntavaaleissa 2566 ääntä. Seuraavaksi eniten ääniä Porissa saanut SDP:n Krista Kiuru jäi pitkälle hänen taakseen 1448 äänellä. Kiuru erottui silti omassa luokassaan, sillä kaikki muut Porin ehdokkaat jäivät selvästi alle tuhannen äänen.

Huhtasaari on täysin mykistynyt suosiostaan.

– Mykistynyt ja liikuttunut. Tämä on suuri kunnia. Ajattelin, että olisi hienoa, jos tonni menisi rikki. Nyt pitäisi saada lisää tunteja vuorokauteen, että voisin tehdä lisää töitä. Aion lunastaa jokaisen saamani äänen.

Perussuomalaisten kansanedustaja on ehdolla myös puolueen varapuheenjohtajaksi. Hän kertookin vaalityönsä jakautuneen pitkälle kotikaupungin ulkopuolelle. Porissakin hän on silti ehtinyt torille ihmisiä tapaamaan. Huhtasaari uskoo, että hänen suosionsa perustuu näihin kohtaamisiin ja oman persoonan esilletuomiseen.

Olen mielipiteissäni radikaali-rehellinen. Olen päättänyt, että persoonani pysyy samanlaisena.

Laura Huhtasaari

– Uskon, että ihmiset luottavat siihen, että ajan heidän asioitaan. Olen sama Laura vaalien jälkeen kuin niitä ennenkin. Olen mielipiteissäni radikaali-rehellinen. Olen sen takia välillä kohahduttanutkin, mutta olen päättänyt, että persoonani pysyy samanlaisena. Ihmisenä ja poliitikkona voin silti aina kehittyä.

Salonen pitää kiinni arkisista asioista

SDP:n Kristiina Salonen vei Rauman ääniharavan tittelin kirkkaasti 2096 äänellä. Seuraavaksi eniten ääniä Raumalla saanut ehdokas jäi 528 ääneen.

Kansanedustaja uskoo suosionsa perustuvan arkisiin asioihin.

– Olen puhunut paljon vanhustenhuollosta, vammaisten oikeuksista, terveyspalveluista, lapsiperheiden asemasta ja muista tavallisista, arkisista asioista. Toivon, että tämä työ on näkynyt ja olen saanut sitä kautta ääniä.

Tällaisen äänimäärän jälkeen se on vähintäänkin velvollisuuteni.

Kristiina Salonen

Salonen aikoo pitää myös jatkossa huolta siitä, että oman kunnan asiat eivät jää kansanedustajan töiden jalkoihin. Hän uskoo sen onnistuvan, kunhan saan tiedon kokouspäivistä riittävän aikaisin.

– Olen ollut tähän astikin sekä valtuutettu että kansanedustaja. Niin olen vaaleihin lähtenyt, että pystyn hoitamaan työni Raumalla hyvin. Tällaisen äänimäärän jälkeen se on vähintäänkin velvollisuuteni.