Seppälä yrityssaneeraukseen – Vaikeuksissa ollutta vaateketjua uhkaa maksukyvyttömyys

Seppälän kannattamattomuuden syynä pidetään raskasta kulurakennetta. Yrityksen tavoitteena on sulkea puolet tämän hetkisistä myymälöistään.

Seppälä oy
Seppälän vaatekaupan ovi.
Madeleine Boström / Yle

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt suomalaisen vaateketju Seppälän yrityssaneeraukseen. Saneeraus myönnettiin sekä emoyhtiö Seppälä Oy:lle että Suomen myymälöistä vastaavalle Seppälä Finland Oy:lle.

Käräjäoikeuden päätöksessä ratkaisun kerrotaan perustuvan yhtiön uhkaavaan maksukyvyttömyyteen. Taloudellisten vaikeuksien syynä on pitkään jatkunut tappiollinen toiminta.

Saneerauspäätöksen mukaan yhtiön ongelmana on ollut liian raskas kulurakenne. Yritys pyrkiikin nyt myymäläverkoston kovaan karsintaan. Tavoitteena on nykyisen 78 myymälän vähentäminen vain 39 liikkeeseen. Seppälän liikkeissä työskentelee Suomessa yhteensä 370 henkilöä.

Päätöksessä avataan myös Seppälän liiketoiminnan vaikeuksien syitä. Sen mukaan yhtiö ei ole pystynyt riittävän nopeasti sopeutumaan muuttuviin markkinoihin ja vaatekaupassa vallitsevaan erittäin kovaan ja aggressiiviseen kilpailuun. Aikaisemman omistajan aikana Seppälä yritti markkinoida itseään nuorisobrändinä. Brändin rakentaminen ei kuitenkaan onnistunut.

Saneerauspäätös ei ole vielä lainvoimainen. Käräjäoikeuden päätökseen voi hakea muutosta seitsemän päivän ajan. Seppälän suurimmat velkojat, kuten Stockmann Oyj ovat kuitenkin puoltaneet saneerauspäätöstä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat (siirryt toiseen palveluun).