1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Uudet kunnanvaltuustot arvokartalla, Neste biomuovibisnekseen, Mestarien liigan puolivälierät alkavat

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Äänestämistä kuntavaaleissa 2017.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Millainen on kuntasi uuden valtuuston arvokartta?

Julkaisimme lauantaina jutun, jossa tarkasteltiin kuntavaaliehdokkaiden arvoja kuntavaalikoneen vastausten perusteella. Tänään päivitämme tilanteen, kun vaalit on käyty. Kuinka viherliberaali tai talousoikeistolainen sinun kuntasi valtuusto on?

Neste hakee potkua biomuoveista

Neste Biomuovi.
Nesteen mukaan jätteistä ja tähteistä valmistettu biomuovi vastaa ominaisuuksiltaan fossiilista muovia.Yle

Liikennepolttoaineiden jalostaja Neste hakee jo tänä vuonna uutta liiketoimintaa biomuoveista. Huonekalut ovat todennäköisesti biomuovin ensimmäinen käyttökohde. Esimerkiksi Ikean pitkän aikavälin tavoitteena on käyttää pelkästään uusiutuvista tai kierrätettävistä raaka-aineista valmistettua muovia kodinkalusteissaan.

Tillerson ensimmäiselle ulkoministerivierailulleen Venäjälle

Rex Tillerson
Rex TillersonMichael Reynolds / EPA

Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson saapuu vierailulle Moskovaan. Tillersonin ensimmäinen ulkoministerivierailu Venäjälle ei vaikuta helpolta: Yhdysvalloissa kohistaan Venäjän osallisuudesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, ja Yhdysvaltojen ilmaisku Syyriaan on saanut Venäjältä kipakan vastaanoton. Tillerson saapuu Venäjälle rikkaiden teollisuusmaiden G7-kokouksesta, jonka osallistujat yrittävät löytää yhteisen sävelen, jotta Venäjä lopettaisi presidentti Bashar al-Assadin tukemisen Syyriassa.

Suuri pakolaisleiri tuhoutui tulipalossa Ranskassa

Ranskassa mittava tulipalo on tuhonnut pakolaisleiriä, jossa eli noin 1 500 ihmistä. Palokunnan mukaan ainakin kymmenen ihmistä on loukkaantunut Grande-Synthen pakolaisleirin palossa. Pakolaisten asumukset paloivat maan tasalle. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Silminnäkijöiden mukaan paloa edelsi riita leirin asukkaiden välillä.

Jalkapallon Mestarien liigan puolivälierät käyntiin

Mestarien liigan pallo
EPA

Mestarien liigassa on jäljellä kahdeksan parasta. Puolivälierät aloitetaan tiistaina kahdella pelillä ja Yle näyttää huippuottelun, Juventus - FC Barcelona eli Italian ja Espanjan hallitsevien mestarien kohtaamisen.

Lumi- ja räntäsateita maan etelä- ja keskiosissa

Matalapaine liikkuu Suomen yli itään. Runsaita sateita tulee maan keskivaiheilla, ja aamun aikana sateet muuttuvat lännessä lumisateeksi. Koillismaalla ja Etelä-Lapissa lumikertymä nousee yli 10 senttimetriin. Päivällä pilvipeite rakoilee Lapissa. Lämpötilat jäävät selvästi maanantain lukemista.

Päivän sääkartta tiistaille 11. huhtikuuta.
Päivän sääkartta tiistaille 11. huhtikuuta. Yle

Lue lisää säästä yle.fi/saa

Lue seuraavaksi