Video: Poliisi raahasi matkustajan ylibuukatulta lennolta – lentoyhtiö puolustaa ratkaisua

Miehen olisi pitänyt tehdä tilaa neljälle lentotyöntekijälle Chicagosta lähtevällä lennolla. Lentoyhtiön mukaan asia olisi pitänyt ratkaista ennen matkustajien päästämistä koneeseen.

lentoliikenne
Poliisi rahaa matkustajaa pois lentokoneesta.

Yhdysvalloissa on järkyttänyt videolle tallentunut välikohtaus lentokoneessa. Videolla näkyy, kuinka poliisit raahaavat lentokoneesta käsivarsista vetäen matkustajan. Hän oli kieltäytynyt poistumasta lentokoneesta, johon oli myyty istumapaikkoja enemmän lippuja.

Tapaus sattui sunnuntaina Chicagossa United Airlines -yhtiön lennolla, jonka oli määrä lentää Kentuckyn Louisvilleen kaupunkiin. Lentoyhtiön mukaan lentokoneeseen oli tehtävä tilaa neljälle lentotyöntekijälle.

Yhtiö tarjosi aluksi vapaaehtoisesti paikkansa jättäville ensin 400 ja sitten 800 dollarin korvausta sekä hotelliyötä. Kun tähän ei suostuttu, lentoyhtiö ilmoitti valitsevansa paikkansa menettävät matkustajat arvalla. Heitäkin olisi odottanut tuhannen dollarin korvaus, kertoo lennolla ollut matkustaja.

Poistettavaksi valikoitunut mies ei kuitenkaan suostunut lähtemään, jolloin yhtiö hälytti paikalle lentokenttäpoliisin. Matkustajan kuvaamalla videolla näkyy, kuinka he vetävät miehen käsinojan yli käytävälle ja raahaavat hänet sitä pitkin pois koneesta.

– Herranjumala! Mitä te teette! Tämä on väärin, toisen matkustajan kuullaan huutavan videolla.

Yhtiö puolusti työntekijöitä

United Airlinesin omistavan konsernin toimitusjohtaja Oscar Munoz on pyytänyt tapahtunutta anteeksi, mutta puolusti samalla ratkaisua työntekijöille lähetetyssä kirjeessä.

– Työntekijämme noudattivat näistä tilanteista annettuja ohjeita. Vaikka olen syvästi pahoillani, että tällainen tilanne pääsi tapahtumaan, pysyn myös tukenanne ja haluan, että varmistatte ennen kaikkea lentojen onnistumisen, Munoz sanoi.

Munozin mukaan yhtiö tutkii tapausta. Yhtiön tiedottajan mukaan oli kuitenkin virhe, että matkustajat päästettiin nousemaan koneeseen, vaikka paikkoja oli liian vähän.

– Mies toimi väärin, ja poliisi joutui hankalaan tilanteeseen. United olisi voinut ratkaista asian monella tavalla, ja tämä ei ollut hyvä tapa, tiedottaja sanoi.

Mies palasi koneeseen verisenä

Videon kuvanneen matkustajan puolison mukaan mies oli kertonut työntekijöilleen olevansa lääkäri, jonka oli päästävä aamulla potilaansa luo. Hänen mukaansa mies oli epäillyt poistamisen johtuneen hänen kiinalaisesta taustastaan.

Poistamisen jälkeen mies onnistui vielä tulemaan takaisin koneeseen, ja hänellä oli verta suussa ja leuassa, silminnäkijä kertoo. Kun hänet vietiin pois uudelleen, noin puolet matkustajista lähti koneesta.

Tämän jälkeen kone tyhjennettiin kokonaan, yhtiön mukaan siivouksen takia. Lopulta se pääsi lähtemään kolme tuntia myöhässä ilman pois raahattua miestä. Silminnäkijän mukaan mies kannettiin pois paareilla.

Lähde: AP