Lähtöpassit saanut Finnkino palaa pyörittämään Maximia – Suomen vanhin elokuvateatteri avaa ovensa loppuvuodesta

Elokuvateatterin tilalle suunniteltiin hotellia, mutta hanke kaatui isojen kustannusten vuoksi. Finnkino palaa nyt pyörittämään elokuvatoimintaa Helsingin Kluuvikadulla sijaitsevassa teatterissa.

kotimaa
Elokuvateatteri Maxim.
Emmi Tulokas / Lehtikuva

Yli vuoden tyhjillään seisonut elokuvateatteri Maxim otetaan jälleen käyttöön kuluvan vuoden loppupuolella. Elokuvateattereiden ketju Finnkino palaa pyörittämään Helsingin Kluuvikadulla sijaitsevaa teatteria.

– Olen todella iloinen ja helpottunut, että pääsemme avaamaan Maximin uudelleen yleisölle. Maximin sulkemisen jälkeen Helsingistä on puuttunut aito art house -elokuvateatteri, toteaa Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Finnkino joutui lähtemään teatterista, kun kiinteistön omistaja eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen alkoi suunnitella elokuvateatterin päälle hotellia. Yhdessä Kämp-hotelliketjun kanssa tehdyt suunnitelmat kariutuivat kuitenkin liian kalliina.

Finnkino kertoi jo tuolloin olevansa kiinnostunut jatkamaan elokuvatoimintaa. Teatterin uudelleen avaaminen vaatii kuitenkin täysremontin, jota Finnkino ja Ilmarinen tekevät nyt yhdessä.

Osittain suojellun teatterin molemmat salit kunnostetaan ja kiinteistön talotekniikka uusitaan. Suunnitelmien mukaan Maxim-elokuvateatteri avatautuu yleisölle marras-joulukuussa.

– Tavoitteenamme on kehittää Maximin konseptia sen historian ja liiketoiminnalliset edellytykset huomioiden yhdessä Maximin asiakaskunnan kanssa, sanoo Lindholm.

Takana yli 100 vuoden historia

Pienten elokuvien teatterina tunnettu Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909. Nimi Maxim tuli mukaan 30-luvulla ja nykyinen rakennus on vuodelta 1974.

Elokuvateatterin sulkeminen synnytti aikanaan kansanliikkeen puolustamaan leffateatteria. Pelastetaan Maxim-yhteisö keräsi vajaassa viikossa tuhansia kaupunkilaisia vetoamaan teatterin säilymisen puolesta.

Maxim on toiminut vuosien varrella myös useiden elokuvafestivaalien näytösten pitopaikkana. Elokuvapiirien mukaan Helsingissä on Maximin sulkeuduttua ollut huutava pula taiteellisille pienille elokuville suunnatuista valkokankaista.

Lue myös:

Remontissa, tyhjillään, etsii uutta paikkaa - Katso miten Helsingin elokuvateatterikartta muuttuu