Facebookille kolmaskin datakeskus Luulajaan? Miljardi-investoinneille odotetaan jatkoa

Amerikkalainen internetjätti aloitti datakeskusten rakentamisen Pohjois-Ruotsiin kuusi vuotta sitten. Miljardien kruunujen investoinneille odotetaan nyt jatkoa.

datakeskus
johtoja datakeskuksessa
AOP

Sosiaalisen median jättiyhtiö Facebook harkitsee jo kolmannen datakeskuksen rakentamista Luulajaan. Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan hankkeen toteutumisesta ei ole vielä virallista päätöstä, mutta sitä pidetään jo käytännössä selvänä.

Yhtiön datahalleja hallinnoiva kiinteistöyhtiö Pinnacle Sweden on esittänyt Luulajan kaupungille uuteen laajennukseen tarvittavien kaavamuutosten tekemistä.

– Toivomus kaavan laajentamisesta kolmannen hallin mahdollistamiseksi on tullut yhtiöltä. Se ei sitä vastoin ole ilmoittanut rakennetaanko halli tai milloin se rakennetaan, kertoo Luulajan kaavoituspäällikkö Annelie Granljung Norrbottens Kuriren -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Facebook aloitti ensimmäisen USA:n ulkopuolisen datakeskuksensa rakentamisen Luulajassa vuonna 2011. Sen jälkeen se on rakentanut jo toisenkin massiivisen datakeskuksen samalle alueelle.

Yhtiö on investoinut Luulajan konesaleihin jo miljardeja kruunuja. Ne ovat tuoneet Luulajaan satoja uusia työpaikkoja.