1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tukholma

Tukholman terroriepäilty määrättiin vangittavaksi – tunnusti teon

Puolustusasianajajan mukaan epäilty on vastannut kysymyksiin ja antanut tietoja kuulusteluissa.

Tukholma
Tukholman iskusta epäilty Rakhmat Akilov kuvattuna poliisiautossa.
Tukholman iskusta epäilty Rakhmat Akilov kuvattuna poliisiautossa.AOP

Tukholman käräjäoikeus on päättänyt perjantain terroriteosta epäillyn vangitsemisesta todennäköisin syin. 39-vuotias uzbekistanilainen Rakhmat Akilov on myös tunnustanut teon.

Hän hyväksyy vangitsemisensa. Häntä vastaan on nostettava syyte 11. toukokuuta mennessä, kertoo Aftonbladet. (siirryt toiseen palveluun)

– Tunnustus on vahva todiste, mutta asetelma voi muuttua matkan aikana, syyttäjä Hans Ihrman sanoi istunnon jälkeen yleisradioyhtiö SVT:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Häntä epäillään todennäköisin syin. Todistusaineisto on hyvä, mutta sitä pitää tietenkin vahvistaa, syyttäjä jatkoi.

Puolustusasianajaja Johan Eriksson on kertonut, että epäilty on vastannut kysymyksiin ja antanut tietoja kuulusteluissa. Hänen mukaansa oikeudenkäynti on käytävä asianmukaisesti.

Oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin.

Epäilty oli ennen oikeudenkäyntiä pyytänyt vaihtamaan hänelle määrätyn puolustusasianajajan. Hän halusi, että asianajaja olisi sunnimuslimi. Oikeus ei suostunut pyyntöön.

Toinen epäilty karkotetaan

Syyttäjä on päättänyt perua toisen epäillyn pidätysmääräyksen. Tämä oli pidätettynä terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta.

Syyttäjän tiedotteen mukaan mieheen kohdistuneet epäilykset ovat heikentyneet. Häntä ei kuitenkaan päästetä vapaalle jalalle, sillä hänestä on voimassa karkotusmääräys.

Lue myös:

Nerg: Tukholman isku ei vaikuta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuskäytäntöihin

Lähteet: STT, Reuters

Lue seuraavaksi