1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pormestarit

Tampereen demarit vaikenevat yhä pormestariratkaisusta

Äänikuningatar Sanna Marin tiedottaa keskiviikkona, onko kiinnostunut pormestarin tehtävästä.

Pormestarit
Sanna Marin vaalivalvojaisissa Hotelli Ilveksessä 09.04.2017
Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin sai eniten ääniä kuntavaaleissa Tampereella. Marin ei ole vielä paljastanut, onko hän valmis pormestariksi.Matias Väänänen / Yle

Tampereen suurimmaksi puolueeksi vaaleissa noussut SDP vaikenee yhä tulevasta pormestariratkaisusta. Sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin että apulaispormestari Pekka Salmi aikovat kertoa kantansa vasta huomenna keskiviikkona.

– En kommentoi mitenkään, sanoo Marin.

Marin aikoo tiedottaa ratkaisustaan huomenna jossain vaiheessa päivää.

– Tänään käydään taustakeskusteluja. Teen oman ratkaisuni sitten, kun selviää, mitä enemmän ääniä saaneet tekevät, Salmi sanoo.

Myös SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly odottaa vielä huomista kunnallisjärjestön edustajiston kokousta. Asiantuntijat pitävät Lylyä vahvimpana ehdokkaana, koska hän sai Tampereen demareista toiseksi eniten ääniä, eikä äänikuningatar Marin ole kertonut pyrkivänsä pormestariksi.

Toisin kuin monet muut puolueet, SDP ei ennen vaaleja asettanut pormestariehdokkaita. Sekä Pekka Salmi että Lauri Lyly kertoivat itse olevansa käytettävissä tehtävään.