1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Silvio Berlusconi

Berlusconi halailee pääsiäispöydästä pelastamiaan lampaita – Italian lihateollisuus raivostui videosta

Italian entinen pääministeri on mukana kampanjassa vegetaarisen pääsiäisen puolesta.

Silvio Berlusconi
Uutisvideot: Berlusconi halailee pääsiäispöydästä pelastamiaan lampaita – Italian lihateollisuus raivostui videosta
Uutisvideot: Berlusconi halailee pääsiäispöydästä pelastamiaan lampaita – Italian lihateollisuus raivostui videosta

Italiassa lihateollisuus on raivostunut entiselle pääministerille Silvio Berlusconille videosta, jossa tämä kampanjoi vegetaarisen pääsiäisen puolesta.

Berlusconi on adoptoinut viisi lammasta, jotta nämä välttäisivät teurastamisen pääsiäispöytään. Italialaisen eläin- ja ympäristönsuojelujärjestön LEIDAAn (siirryt toiseen palveluun) julkaisemalla videolla Berlusconi halailee, suukottelee ja ruokkii tuttipullolla lampaita.

Edustalla on kyltti, jossa lukee "Puolusta elämää, valitse vegetaarinen pääsiäinen. Ihmisiä kehotetaan ottamaan mallia Berlusconista ja kerrotaan, että tämä on pelastanut viisi lammasta joutumasta teurastetuiksi.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Videolla 80-vuotiaan Berlusconin rinnalla poseeraavat naisystävä Fransesca Pascale sekä Berlusconin Forza Italia -puolueen kansanedustaja, eläinoikeusaktivisti Michela Brambilla.

Lihateollisuus kehottaa boikotoimaan Berlusconia

Italian lihateollisuusalan liitto Assocarni on arvostellut voimakkaasti Berlusconin esiintymistä videolla ja kehottaa boikotoimaan tämän omistamia tv-kanavia ja julkaisuja.

– Uskomatonta, että vaikka hän on liikemies, hän osallistuu lihateollisuuden vahingoittamiseen saadakseen ääniä eläintenystäviltä, liitto sanoo brittilehti The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Lammas kuuluu perinteisesti myös italialaisten pääsiäispöytään, mutta lampaanlihan kulutus on vähentynyt voimakkasti viiden viime vuoden aikana taloustaantuman ja kasvissyöjien kampanjoinnin vuoksi.

Berlusconi erotettiin senaatista vuonna 2013 veropetostuomion vuoksi. Forza Italia on kuitenkin mielipidekyselyjen mukaan edelleen Italian kolmanneksi tai neljänneksi suurin puolue noin 12 prosentin kannatuksella.

Lähteet: Reuters, Yle

Lue seuraavaksi