Cannonballin jäsenen huumetuomio pysyi ennallaan hovioikeudessa

Turun hovioikeus katsoo, ettei Hämeenlinnassa törkeästä huumausainerikoksesta tuomittu mies tehnyt rikoksia Cannonballin nimissä. Siksi syytä tuomion koventamiseen ei ole.

Cannonball MC
Talon seinässä kyltit Cannonball MC Hämeenlinna ja Outfit MC Hämeenlinna
Cannonball-järjestöllä on oma tukikohta Hämeenlinnan Käikälässä.Yle

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi viime lokakuussa Hämeenlinnan Cannonballin jäsenen kahden vuoden, seitsemän kuukauden ja viidentoista päivän vankeusrangaistukseen useista rikoksista, muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä valitti asiasta hovioikeuteen.

Hän katsoi, että teot oli tehty Cannonball MC -nimisen, vakavien rikosten tekemistä varten järjestäytyneen ryhmän nimissä ja sen vuoksi tuomiota tulee koventaa.

Saman vaatimuksen syyttäjä oli tehnyt jo käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei ollut näyttöä siitä, että rikokset olisi tehty Cannonballin nimissä tai sen hyväksi.

Hovioikeus on tuoreessa päätöksessään käräjäoikeuden kanssa samaa mieltä. Näin Cannonballin jäsenen tuomio pysyy entisellään.

Myös tuomittu valitti käräjäoikeuden päätöksestä. Hänen mukaansa tuomio oli liian kova. Miehen valitus ei menestynyt Turun hovioikeudessa, joten tuomio jäi ennalleen.