1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyöräilykypärä

Pyöräilykypärän käyttöä edistetään murteilla

Liikenneturva tuottaa You Tube -videoita kaikilla Suomen kahdeksalla murteella pyöräilykypärän käytön puolesta.

Pyöräilykypärä
Kuvassa näkyy, kuinka pyöräilykypärä on repeytynyt pään etuosan kohdalta.
YLE

Liikenneturva alkaa kampanjoida pyöräilykypärien käytön puolesta Suomen eri murteilla. Liikenneturva tuottaa valistusvideoita Internetiin tämän kevään ja kesän aikana niin, että videoissa käytetään Suomen kaikkia kahdeksaa murretta, esimerkiksi Tornionlaakson "väylänvartisten" kieltä.

Liikenneturvan koulutusohjaaja Pentti Tervo sanoo, että kypärävideot on tarkoitettu esikoululaisille ja koululaisille mutta myös kaikille muillekin pyöräilijöille.

– Ajatus siinä on sellainen, että kun tuolla netissä käydään katsomassa koulutuksellisia videoita, jokainen ottaisi sen omakseen. Onhan se niin, että kun se tulee omalla murteella, niin se on mukavampi katsella ja seurata.

Ensimmäiset pyöräilykypärävideot ilmestyvät You Tube -videopalveluun kesän alussa, ja niihin löytyy linkki Liikenneturvan sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

– Perimmäinen tarkoitushan on saada ihmiset pohtimaan sitä todellisuutta, että jos tuolla pyöräilleessä sattuu vahinko, niin kuinka tärkeää on suojata oma kalleimpansa elikkä tuo pää ja ajatusmaailma.

Lue seuraavaksi