Syyttäjä vaatii Viitasaaren tuhopolttajalle kuuden vuoden vankeutta viidestä tapon yrityksestä

Syyttäjä vaatii Viitasaarella omakotitalon polttaneelle miehelle pitkää vankeusrangaistusta. Koventamisperusteena on tekijän aiempi rikostausta.

väkivaltarikokset

Syyttäjä vaatii viitasaarelaismiehelle kuuden vuoden vankeusrangaistusta omakotitalon tuhopoltosta.

Syyttäjän mukaan mies oli yrittänyt tappaa vaimonsa ja tämän lapset sytyttämällä omakotitalon tuleen Viitasaarella viime lokakuussa.

Ennen tulipalon sytyttämistä mies oli soittanut vaimolleen, ja sanonut tappavansa tämän ja lapset. Puhelun vuoksi vaimo ja lapset olivat poistuneet talosta läheiseen metsään.

Vuokralla ollut omakotitalo tuhoutui palossa täysin.

Käsittelyssä oleva rikoslista on pitkä. Miestä syytetään viidestä tapon yrityksestä, laittomasta uhkauksesta, kahdesta vahingonteosta, kahdesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä, tuhotyöstä, laittomasta uhkauksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta.

Syytteen mukaan rangaistusta pohdittaessa on sovellettava koventamisperustetta. Miehellä on aikaisempi rikosrekisteri, joka sisältää nyt syytteen alla olevien kaltaisia tekoja, ja rikosten samankaltaisuus ja lukuisuus osoittaa syyttäjän mukaan ilmeista piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.