Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja lautamies käräjille FB-kirjoittelustaan

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteen toimittaja Erkki Valtamäkeä vastaan. Häntä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kotimaa
Seinäjoelta perussuomalainen Erkki Valtamäki.
Toimittaja Erkki Valtamäki on Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden lautamies.Pasi Takkunen / Yle

Perussuomalaisten seinäjokelainen kaupunginvaltuutettu Erkki Valtamäki joutuu käräjille Facebook-kirjoittelustaan. Sanomalehdet Ilkka (siirryt toiseen palveluun) ja Pohjalainen kertovat nettisivuillaan, että apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteen Valtamäkeä vastaan. Sananvapausasioissa syyteharkinta tehdään valtakunnansyyttäjänvirastossa.

Syytettä käsitellään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa 26. huhtikuuta. Koska Valtamäki on Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden lautamies, käräjäoikeuden puheenjohtaja tulee tuolloin Satakunnasta.

Valtamäkeä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän väitti Facebook-sivuillaan helmikuussa irakilaisnuorten syyllistyvän Suomeen tultuaan raiskauksiin ja tihutöihin. Erkki Valtamäki kertoo Waltamedia-sivustollaan, että hänen kirjoituksensa oli vastareaktio Ilkassa julkaistuun kolumniin.

Toimittaja Erkki Valtamäki valittiin sunnuntain kuntavaaleissa uudelleen Seinäjoen kaupunginvaltuustoon. Hän sai kaupungin perussuomalaisista ehdokkaista eniten ääniä eli 356 ääntä.

Juttua on muokattu 20.4.2017 klo 9.23. Uutisesta on poistettu suora sitaatti ja korvattu se Valtamäen Facebook-viestin sisällön kuvailulla.