Sammon osakekirjojen kuolettamisruuhkan purkaminen on päässyt vauhtiin

Helsingin käräjäoikeus on kuolettanut tiistaina noin 3 400 Sammon osakekirjaa. Urakka on silti vasta noin puolivälissä.

Osakkeet ja arvopaperit
Sampo osakekirja.
Derrick Frilund / Yle

Helsingin käräjäoikeuteen on tullut noin 7 400 Sammon osakekirjan kuolettamista koskevaa hakemusta viime vuoden marraskuusta lähtien. Ruuhkaa on purettu lisähenkilökunnan avulla.

Kuolettamispäätös on tarpeen, jos haluaa osoittaa omistusoikeutensa vanhaan Sammon paperiosakkeeseen.

Tiistaina käräjäoikeus sai valmiiksi 3 400 hakemuksen kuolettamispäätökset, joten urakka on suunnilleen puolivälissä. Muutamia satoja kuolettamispäätöksiä on tehty jo aiemmin. Nyt postitettavat päätökset ovat niitä, jotka on kuulutettu virallisessa lehdessä 1/2017 (siirryt toiseen palveluun).

Älkää soittako, kiitos

Päätöksiä aletaan postittaa hakijoille pääsiäisen jälkeen, mutta hakemusten suuren määrän vuoksi postittaminen vaatii aikaa. Tarkoitus on saada päätökset postiin viimeistään huhtikuun viimeisen viikon alkuun mennessä.

Käräjäoikeus toivoo, että hakemusten perään ei kyseltäisi esimerkiksi asiakaspalvelusta, sillä se ei jouduta asian etenemistä. 17.3. jälkeen hakemuksensa jättäneille on ilmoitettu erikseen hakemuksen vireilläolosta käräjäoikeudessa.

Taustalla arvokas osake

Sammon osakekirjojen kuolettamisia on haettu Helsingin käräjäoikeudesta, koska Sammon yhtiökokous saattaa mitätöidä vanhoja osakekirjojaan yhtiökokouksessaan 27. huhtikuuta tänä vuonna.

Vanhan osakekirjan kuolettaminen on osa prosessia, jolla todistettu omistusoikeus voidaan siirtää nykyisin käytössä olevaan arvo-osuusjärjestelmään. Vanhan osakekirjan arvo on vuosikymmenten aikana noussut huomattavasti, joten kiinnostus osakekirjojen kuolettamisiin on ollut vilkasta.

Käräjäoikeus kehottaa tiedotteessaan hakijoita seuraamaan myös Sammon tiedottamista asiassa yhtiön verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Korjattu 11.4.2017 kello 20.05: Vanhan osakekirjan kuolettaminen, ei mitätöinti, on osa prosessia, jolla todistettu omistusoikeus voidaan siirtää nykyisin käytössä olevaan arvo-osuusjärjestelmään.