1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Dortmundin liepeillä räjähdys, täällä peltipoliisi välähtää, sää poutaantuu ja viilenee pääsiäiseksi

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Poliisi saattoi Dortmundin pelaajia pois räjähdyspaikalta tiistai-iltana.
Poliisi saattoi Dortmundin pelaajia pois räjähdyspaikalta tiistai-iltana.Odd Andersen / AFP

Kaija Saariaho kuulee oopperansa valona ja varjoina

Kaija Saariaho.
Kaija Saariaho. Ken Howard / Metropolitan Opera

Kansallisoopperassa saa tänään Suomen ensi-iltansa Kaija Saariahon kamariooppera Only the Sound Remains (2016). Siinä musiikki on osa kokonaisvaltaista aistikokemusta, jossa sukelletaan valoihin ja varjoihin. Saariaho on synesteetikko siinä missä vaikkapa säveltäjäkollegat Jean Sibelius ja Oliver Messiaen. Kuvitellessaan musiikkia Saariaho saattaa yhdistää soittimet väreihin tai soittotavat valon määrään.

Katso, missä tienvarren tolpassa on kamera päällä pääsiäisenä

Peltipoliisi, eli nopeusvalvontakamera.
Ismo Pekkarinen / AOP

Poliisi on julkistanut listan 22 tolppakamerasta, jotka varmasti ovat päällä pääsiäisen aikaan. Poliisin paljastamat julkikamerat kytkettiin päälle tänä keskiviikkoaamuna. Voit katsoa niiden sijainnin jutustamme.

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson tapaa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin Moskovassa

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson
Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson.Tumay Berkin / EPA

Tapaamisessa on jännitteitä, sillä tiistaina Tillerson totesi G7-kokouksen jälkeen, että Venäjän on valittava, onko se yhteistyössä Yhdysvaltain ja samanmielisten maiden kanssa, vaiko Syyrian, Iranin ja Hizbollah-terrorijärjestön kanssa. Tillersonin mukaan kaikille G7-kokouksen osanottajille oli selvää, että Bashar al-Assadin hallinnon valta on tullut tiensä päähän.

Dortmundin liepeillä räjähdys – Borussia Dortmundin pelaaja loukkaantunut

Räjähdys tapahtui tiistai-iltana jalkapallojoukkue Borussia Dortmundin bussin ulkopuolella sen ollessa matkalla hotellilta Dortmundin Westfalen-stadionille. Poliisi kutsuu tapausta räjähtein tehdyksi hyökkäykseksi joukkuetta vastaan.

Sää poutaantuu ja viilenee pääsiäiseksi

Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan matalapaine sateineen väistyy vähitellen Suomen yltä itään. Maan länsi- ja pohjoisosassa on osin selkeää ja koko maassa on ollut yöllä pakkasta Keskiviikosta eteenpäin sää on suuressa osassa maata poutaista, lähinnä yksittäisiä iltapäiväkuuroja tulee siellä täällä. Lue lisää säästä yle.fi/saa

Lue seuraavaksi