Jarmo Pirhonen Kuopion väliaikaiseksi kaupunginjohtajaksi

Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen on jo aiemmin hoitanut virkaa kaupunginjohtaja Petteri Parosen ollessa vapaalla. Paronen ilmoitti maaliskuussa luopuvansa kaupunginjohtajan tehtävästä.

kaupunginjohtajat
Kuopion kaupunkiympäristön palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Parosen vuorotteluvapaan aikana kaupunginjohtajan tehtävää hoitaa palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen. Pirhonen on yksi kaupungin kolmesta palvelualuejohtajasta, jotka sijaistavat vuorotellen kaupunginjohtajaa. Pirhonen on tällä hetkellä kaupunginjohtajan varahenkilövuorossa.

Kuopion johtamisjärjestelmän uudistamista valmisteleva työryhmä katsoo, että Pirhosen on selkeintä sijaistaa Parosta. Työryhmään kuuluvat Kuopion valtuustoryhmien ja puolueiden kunnallisjärjestöjen puheenjohtajat sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajisto.

Jarmo Pirhonen aloittaa väliaikaisena kaupunginjohtajana parin viikon kuluessa. Virka on toistaiseksi voimassa oleva. Kuopion kaupunginhallitus päättää asiasta virallisesti.

– Asiassa ei ole syytä viivytellä, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen.

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen ilmoitti luopuvansa tehtävästä maaliskuussa. Hän hakee eroa tehtävästään vuodenvaihteessa, mutta aikoo siirtyä vuorotteluvapaalle jo toukokuussa. Paronen on johtanut Kuopion kaupunkia vuodesta 2001.

Paronen kertoo haluavansa "säästää itseään ja antaa perheelle aikaa".

Uusi kaupunginjohtaja selvillä vasta ensi vuonna

Kaupunginjohtajan valitsemisprosessin aloittaa uusi valtuusto kesäkuussa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen arvioi, että kaupunginjohtajan virka laitetaan hakuun elokuun puolivälissä.

– Uutta kaupunginjohtajaa tuskin valitaan tämän vuoden puolella, Kantanen sanoo.

Kantanen arvioi, että hakuprosessiin menee kaikkiaan vähintään seitsemän kuukautta.