Turun Kakolanmäen funikulaari sai poikkeusluvan

Rinnehissin rakentaminen voi alkaa jo kesän korvalla. Matkaan pääsee vuoden kuluttua, jos ei valitusrumba lyö kapuloita rattaisiin.

Kakolanmäki
Havainnekuva rinnehissistä päivällä.
IDIS Design Ltd

Kakolanmäelle suunnitellun rinnehissin eli funikulaarin rakentaminen voi alkaa aikataulussa. Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta antoi tiistaina funikulaarin rakentamiselle poikkeusluvan.

Turun Kiinteistöliikelaitos oli hakenut lupaa sijoittaa Kakolan asemakaava-alueelle suunniteltu funikulaari osittain asemakaavan vastaiseen paikkaan. Lisäksi funikulaarin ylä- ja ala-asemat olivat suuremmat kuin asemakaavassa oli rakennusoikeutta.

Siunattu on, valitukset voivat viivästyttää

Kaavan mukaan asemien koko olisi saanut olla kymmenen neliömetriä. Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta hyväksyi kuitenkin asemien kooksi 73-neliötä. Myös haluttu sijoituspaikka sai siunauksen lautakunnalta.

Kaksi naapuria vastusti poikkeuksien myöntämistä. Lautakunnan päätös mahdollistaa sen, että rakentaminen voidaan aloittaa mahdollisesti jo touko-kesäkuussa, elleivät uudet valitukset lykkää hanketta.

Funikulaarin pitäisi valmistua keväällä 2018. Kaupunginhallitus päätti aiemmin, että funikulaari on maksuton. Funikulaari nousee Linnankadulta Kakolanmäelle.