1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pääsiäinen

Pääsiäismuistio: Kaupat päättävät itse aukiolonsa, varaudu muutoksiin junien ja bussien aikatauluissa

Pääsiäisen menoliikenne on todennäköisesti vilkkaimmillaan torstaina ja perjantaina, kertoo Liikennevirasto.

pääsiäinen
Narsissit kukkivat ravintolan terassilla Helsingin Esplanadilla 12. huhtikuuta.
Narsissit kukkivat ravintolan terassilla Helsingin Esplanadilla 12. huhtikuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kauppojen aukioloajat vapautuivat viime vuoden alussa. Pääsiäisen aukioloajat kannattaa tarkistaa kauppojen omilta nettisivuilta.

Alkon myymälät ovat auki kiirastorstaina iltakahdeksaan asti. Tämän jälkeen myymälät ovat seuraavan kerran auki pääsiäisen jälkeisenä tiistaina, kertoo Alko. (siirryt toiseen palveluun)

Postin omat myymälät ovat torstaina auki normaaliin tapaan. Myymälät ovat pääsääntöisesti kiinni pitkäperjantaista maanantaihin, kertoo Posti. (siirryt toiseen palveluun) Poikkeuksena on Helsingin pääposti, joka on avoinna lauantaina 10-16.

Pankit sulkevat ovensa kiirastorstaina kello 13, kertoo Suomen Pankki (siirryt toiseen palveluun). Tämän jälkeen pankit ovat kiinni koko pääsiäisen ja konttorit avautuvat jälleen tiistaina.

*Pääsiäisen menoliikenteen *arvioidaan olevan vilkkaimmillaan torstaina ja perjantaina. Liikenneviraston mukaan (siirryt toiseen palveluun) talvirenkaita ei vielä kannata vaihtaa pois, koska tiet voivat olla liukkaita etelää myöten yöpakkasten takia.

Autoilijoita auttaa pääsiäisenä Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Pajunkissa. Lisää tietoa palvelusta löytyy Autoliiton (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuilta.

*Bussiliikenteen aikatauluissa *on pääsiäisenä useita muutoksia, kertoo Matkahuolto. Osa vuoroista jää pääsiäisenä kokonaan ajamatta. Bussiaikataulujen tiedot voi katsoa Matkahuollon nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Sekä kauko- että lähijunien aikatauluissa on muutoksia pääsiäisenä. Kaukojunat kulkevat kiirastorstaina perjantailiikenteen mukaisesti. Perjantaina junat noudattavat pääosin sunnuntain aikatauluja ja lauantaina kaukojunat liikennöivät normaalin aikataulun mukaan. Sunnuntaina pääosa junista ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan. Osaa iltapäivän ja illlan junavuoroista ei liikennöidä. Toisena pääsiäispäivänä maanantaina liikennoidään sunnuntain aikataulujen mukaisesti. Aikataulut voi katsoa VR:n nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi