1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kärkkäinen

Kärkkäinen suunnittelee tavarataloa Rovaniemelle

Vanha Lapin Pakarin leipomorakennus saisi väistyä tavaratalon alta.

Kärkkäinen
J.Kärkkäisen tavaratalo ulkoapäin.
Kärkkäisellä on tällä hetkellä tavaratalot Ylivieskassa, Lahdessa, Oulussa, Iissä ja Jyväskylässä.Yle / Kalle Niskala

Tavarataloketju Kärkkäinen suunnittelee liikkeen avaamista Rovaniemelle. Yritys osti joulukuussa Vaasa&Vaasan -leipomon eli entisen Lapin Pakarin vanhan kiinteistön Teollisuustiellä ja tontille suunnitellaan noin 10 000 neliön myymälää.

Yrittäjä Juha Kärkkäisen mukaan suunnitelmia on olemassa, mutta aikataulu on vielä auki. Rovaniemen kaupungin kanssa on jo käyty neuvotteluita.

Ylivieskasta aloittanut yritys on laajentanut sen jälkeen neljälle paikkakunnalle. Suurimmat myymälät on Ylivieskassa ja Lahdessa. Oulun ja iin tavaratalot ovat pienempiä ja Jyväskylässä viime viikolla avattu tavaratalo on kooltaan näiden välistä.

– Jyväskylässä lähti lentoon törkeän hyvin. Kolmessa päivässä myytiin miljoonan edestä ja koko vuoden liikevaihtotavoite on 25 miljoonaa, yrittäjä Juha Kärkkäinen avaa liiketoimiaan.

Ehkä sata työpaikkaa  

Rovaniemellä Teollisuustien tontilla on rakennusoikeutta 10 000 neliötä. Sen kokoiseen myymälään henkilökuntaa tarvitaan Kärkkäisen arvion mukaan noin sata. Hän tähdentää, että työpaikat ovat "oikeita".

– Tavarataloissamme 70 prosenttia työntekijöistä on kokoaikaisia.

Rovaniemelle tulo on riippuvainen yrityksen muista laajenemissuunnitelmista. Anttilan ja sen Kodinykkönen-myymälöiden lopettaminen on jättänyt moneen kaupunkiin Kärkkäiselle sopivia liiketiloja.

Rovaniemen hankkeen etenemiseen vaikuttaa muun muassa se, minkälaiset vuokraehdot Kärkkäinen saa tontilleen.

Lue seuraavaksi