Huumeringin päätekijöille kovat vankeustuomiot – huumeita myytiin velaksi ja saatavia perittiin väkivalloin

Kaksi syytetyistä sai yli kuuden vuoden vankeustuomion. Kotietsinnöissä poliisi löysi yli 4 000 ekstaasitablettia ja yli kaksi kiloa amfetamiinia.

huumausainerikokset
United Brotherhood -jengin tunnusliivi.
United Brotherhood -jengin tunnusliivi.Poliisi

Ekstaasitabletteja ja amfetamiinia välittänyt huumerinki tuomittiin pitkiin vankeustuomioihin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa keskiviikkona. Syytettyinä oli kuusi miestä, jotka myivät viime vuoden aikana huumeita Lahden seudulla.

United Brotherhood- rikollisryhmään kuuluva mies sai kuuden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeustuomion huumausainerikoksesta, törkeästä huumausainerikoksesta sekä kahdesta ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä vaati syytetylle kovennettua rangaistusta sillä perusteella, että rikokset on tehty rikollisryhmän jäsenenä. Oikeus ei löytänyt tälle riittävästi näyttöä, vaikka mies itse myönsi kuuluvansa kyseiseen jengiin. Vankeustuomion lisäksi mies määrättiin maksamaan 37 000 euroa valtiolle rikoksista saatuna taloudellisena hyötynä.

Toinen syytetyistä sai kuusi vuotta ja kuukauden vankeutta kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Kolmas mies tuomittiin kolmen ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä ampuma-aserikoksesta ja kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Loput kolme syytettyä saivat ehdollisia tuomioita. Tuomitut ovat syntyneet vuosien 1969 ja 1994 välillä, osa heistä on kotoisin pääkaupunkiseudulta.

Miehet tuomittiin maksamaan valtiolle rikoshyödyistä lähes satatuhatta euroa. Rinki myi huumeita velaksi ja peri saataviaan väkivalloin. Kotietsinnöissä poliisi löysi yli 4 000 ekstaasitablettia ja yli kaksi kiloa amfetamiinia. Miesten hallusta löytyi myös luvattomia aseita, joista osa oli sarjatuliaseita.

Esitutkinnassa Hämeen poliisin apuna oli Keskusrikospoliisi. Huumevyyhti sai alkunsa vuonna 2015, kun iittiläiseltä soramontulta löytyi miehen ruumis. Poliisi teki tapausta tutkiessaan kotietsinnän, ja epäiltyjä rikoksia alkoi paljastua lisää.