Poliisi vahvisti joukkojaan Helsinki-Vantaan lentokentällä – konepistoolit näkyvillä pääsiäisen yli

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan poliisit partioivat lentoasemalla aseet näkyvillä vain pääsiäisen yli.

turvallisuus
Poliiseja Helsinki-Vantaan lentokentällä 2009.
Arkistokuva.Mauri Ratilainen / All Over Press

Poliisi on vahvistanut valmiuttaan Helsinki-Vantaan lentokentällä pääsiäisen aikana. Henkilömäärän kasvattamisen lisäksi poliisit kantavat nyt aseitaan entistä näkyvämmin.

Poliisit pitävät pääsiäisen ajan konepistooleja esillä, kun aiemmin niitä pidettiin repussa. Apulaispoliisipäällikkö Ari Karvosen mukaan viime viikkojen terrori-iskuilla on ollut vaikutusta asiaan.

– Kun kävimme näitä uhkia läpi, niin tietysti Pietari, Tukholma ja Oslo ja pääsiäisen juhlapyhät ja se, että on paljon ihmisiä liikenteessä vaikutti siihen, että päätimme ottaa turvatoimissa askelen ylöspäin ja nostaa omaa suorituskykyä lentoasemalla, Karvonen selittää.

Karvonen korostaa, että uhkatasoa ei olla nostettu eikä mitään erityistä uhkaa ole. Pääsiäisen aikaan lentoasemalla liikkuu kuitenkin tavallista enemmän ihmisiä, mikä on Karvosen mukaan lisännyt myös turvatoimien tarvetta.

Syynä aseiden näkyvämmälle paikalle on se, että ne ovat näin poliiseilla paremmin saatavilla. Karvonen kertoo itse käyneensä Helsinki-Vantaan lentokentällä iltapäivällä eivätkä ihmiset hänen mukaansa olleet kiinnittäneet poliisien aseisiin sen enempää huomiota.

– Tämän päivän matkustajat ovat tottuneet siihen, että lentoasemilla on aseistettuja poliiseja ja pitävät niitä enemmänkin normaalina asiana, Karvonen sanoo.

Päätös aseiden kantotavasta tehtiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella eikä kyseessä ole poliisin laajempi linjaus. Karvosen mukaan heilläkin toimintatapa on tällä hetkellä käytössä vain Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Pääsiäisen jälkeen lentoasemalla palataan Karvosen mukaan tavalliseen suorituskykyyn. Poliisi myös arvioi pääsiäisen jälkeen tarvetta nostaa suorituskykyään lentoasemalla jatkossa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).