Saksan valtiovarainministeri jyrähti maahanmuuttajille

Wolfgang Schäuble antoi ymmärtää, että muuallakin voi elää kuin Euroopassa, jos eurooppalainen elämäntapa ei miellytä kaikkia muslimeja.

Wolfgang Schäuble Kuva: Stephanie Lecocq / EPA

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble on ottanut varsin tiukasti kantaa maahanmuuttajien asenteeseen kotoutumisesta. Schäublen mukaan mikäli muslimitaustaiset maahanmuuttajat eivät halua hyväksyä eurooppalaista elämäntapaa, heidän on syytä ymmärtää hakeutua muualle.

– Tällaisille maahanmuuttajille, jotka eivät hyväksy eurooppalaista elämäntapaa, tulee kertoa, että "olet tehnyt väärän päätöksen". On olemassa parempia paikkoja maailmassa elää islamilaisen lain mukaan kuin Eurooppa, Schäuble sanoi keskiviikkona Berliinissä.

Wolfgang Schäuble on kristillisdemokraatti. Hän toimi Saksan kristillisdemokraattinen unionin, CDU:n puheenjohtajana ennen Angela Merkeliä vuosina 1998–2000.

Saksalaisten mielipiteet maahanmuuttajia kohtaan ovat koventuneet islamistien Eurooppaan tekemien terrori-iskujen jälkeen. Maahanmuuttokysymyksen uskotaan olevan myös tärkeä teema Saksan liittopäivävaaleissa tulevana syksynä.

Lähde: Reuters