Uutissuomalainen: Heinäluoma piirijohtajien ykkössuosikki SDP:n presidenttiehdokkaaksi

SDP:n kahdestatoista piirijohtajasta ylivoimainen enemmistö eli kahdeksan nimesi kansanedustaja Eero Heinäluoman parhaaksi vaihtoehdoksi SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Kolme piirijohtajaa ei halunnut nimetä kyselyssä omaa suosikkiaan.

Eero Heinäluoma
Eero Heinäluoma
Eero HeinäluomaJarno Kuusinen / AOP

Uutissuomalaisen (siirryt toiseen palveluun) kysely tavoitti kaikki 12 SDP:n piirijohtajaa. Kansanedustaja Eero Heinäluoma nousi kyselyssä ylivoimaiseksi voittajaksi. Piirijohtajien enemmistö eli kahdeksan nimesi Heinäluoman parhaaksi vaihtoehdoksi puolueen presidenttiehdokkaaksi.

– Kyllä se nyt siltä näyttää, että vanhempi valtiomies Eero Heinäluoma nautti tässä kaikista kovinta kannatusta, sanoo Kakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen Uutissuomalaiselle.

Kyselyssä mainintoja saivat Miapetra Kumpula-Natri, Lasse Lehtinen ja Liisa Jaakonsaari.

– Meidän omalta alueelta Liisa Jaakonsaarta on pyydetty. Mutta se ratkeaa loppukevään aikana, vastaa Oulun piirin Tanja Tiainen.

Kolme piirijohtajaa panttasi ehdokastaan

Piirijohtajista kolme ei halua nimetä suosikkiaan presidenttiehdokkaaksi. Helsingin piirin Pentti Arajärvi kertoo, että hän haluaa ehdokkaaksi "uskottavan henkilön".

– En lähde nimiä arpomaan, vaihtoehtoja varmasti tulee lähiaikoina esille, Arajärvi sanoo Uutissuomalaiselle.

Aikaisemmin SDP:n ehdokaspörssissä mainitut Tuula Haatainen, Erkki Tuomioja ja Erkki Liikanen eivät nousseet esiin piirijohtajien puheissa.

Heinäluoma ehti jo kieltäytyä viime kesänä puolueensa presidenttiehdokkuudesta. Hän asettui tukemaan Jutta Urpilaista, joka puolestaan ilmoitti helmikuussa perhesyihin vedoten, ettei pyrikään presidenttiehdokkaaksi.

Maaliskuussa Heinäluoma sanoi ottavansa ehdokkuuden uudelleen harkintaan.

Presidentinvaalli järjestetään 28. tammikuuta 2018 ja mahdollinen toinen kierros kaksi viikkoa myöhemmin 11. helmikuuta.