Koe uusi yle.fi

VR korvaa liput – yöjunat pohjoiseen tunteja myöhässä

VR korvaa matkustajien liput täysin takaisin. Syynä myöhästymiseen on tekninen vika.

junat
Pääsiäisen menoliikennettä kiirastorstaina 2016 Helsingin Rautatieasemalla.
Pääsiäisen menoliikennettä kiirastorstaina 2016 Helsingin Rautatieasemalla.Timo Jaakonaho / Lehtikuva

VR:n liikennetiedotteen mukaan sekä Helsingistä Kolariin että Helsingistä Rovaniemelle lähtevät yöjunat ovat olleet tuntikausia myöhässä. Junat seisoivat vielä aamuyöllä Helsingin asemalla.

Kolariin junan piti lähteä aikataulun kello 20.52, mutta siihen jouduttiin vaihtamaan autovaunu viallisen vaunun tilalle. Juna pääsi matkaan lopulta kello 3.05.

Junan tekninen vika on viivästyttänyt puolestaan aikataulun mukaan kello 21.52 Rovaniemelle lähtevää junaa. Rovaniemelle lähtevä juna pääsi matkaan ennen aamukahta.

Pääisiäisvapaista johtuen yöjunat ovat täynnä matkustajia. VR:n mukaan molemmissa junissa on noin 400–500 matkustajaa, tarkkaa määrää ei vielä yöllä osattu kertoa.

– Olemme pahoillamme asiakkaillemme aiheutuneesta haitasta ja pyydämme sitä anteeksi. Heille on aiheutunut liikenteen ongelmista merkittävää epämukavuutta. VR korvaakin matkustajien liput täysin takaisin, lupaa VR:n operatiivinen johtaja Tero Kossila.

Ylen tavoittaman 10-vuotiaan matkustajan isä kertoi aamukolmelta, että tilanne junassa on sekava.

– Ihmiset odottavat, eikä juna liiku, hän sanoi.

Yhdeksänvuotiaan tytön äiti puolestaan kertoo olevansa huolestunut yllättävästä viivästymisestä. Hänen tyttärensä odottaa mummon kanssa vielä Helsingistä tulevaa junaa Tampereella aamuyöllä. Äidin mukaan Turun suunnasta tullut juna kulki aikataulun mukaisesti, mutta Helsingin junaa ei ole tullut.

– Juttelin konduktöörin kanssa, mutta hänkin joutui lähtemään kotiinsa omien lastensa luokse. Matkustajat eivät voi lähteä edes läheiseen hotelliin, vaan heidän on odotettava asemalla, äiti kertoi puhelimessa. Yksi matkustaja on perehdytetty kuuluttamaan, kun matka jatkuu. Äiti kertoi olevansa huolestunut sekä matkustajien turvallisuudesta että heille tiedottamisesta öisellä asemalla.

Tampereen asemalla olevat matkustajat odottivat ensin pari tuntia asemarakennuksessa, ja sen jälkeen heidät siirrettiin tyhjään junaan Tampereella. VR jakoi vesipulloja ja lippuja ravintolavaunuun. Liput eivät kuitenkaan käyneet maksuksi asemalla.

Päivitetty VR:n kommentilla klo 7.20.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Zimbabwe

Näin Zimbabwen itsevaltaisen presidentin ero eteni: Krokotiili voitti himoshoppaajan

Libanon

Saad al-Hariri palasi takaisin Libanoniin – Ero pääministerin tehtävästä on edelleen auki

Uber

Uber peitteli 57 miljoonan kuljettajan ja asiakkaan tietojen hakkerointia

Abitreenit

Sensoria ei säväytetä pelkillä faktaluetteloilla – näin kirjoitat paremmin historian yo-kokeessa