Susanna Huovisesta Vuoden virvottava – mamma oli piirakkamestari

Kansanedustaja Susanna Huovinen on nimetty tämän vuoden Karjalan Liiton Vuoden virvottavaksi. Jyväskyläläisen Huovisen juuret ovat Mirja-äidin kautta täpärästi rajan taakse jääneessä Uukuniemen Kalattoman kylässä.

Pääsiäisperinteet
Susanna Huovinen sekä Seija Jatkonen, Anu Jousisalo, Kirsi Limatius, Taimo Tokkari ja Kari Leppänen Karjalaisseurojen Keski-Suomen piirihallituksesta.
Susanna Huovinen sekä Seija Jatkonen, Anu Jousisalo, Kirsi Limatius, Taimo Tokkari ja Kari Leppänen Karjalaisseurojen Keski-Suomen piirihallituksesta.Jouni Reinikainen

Huovisen pappa Armas Lallo on viipurilaisia ja Kalattomassa syntynyt Hilja-mamma piirakkamestari Tavastilassa. Äiti-Mirja Huovinen vaikutti nuoruusvuosinaan Karjalan Liiton palveluksessa muun muassa tanhuohjaajana.

Susanna Huovinen on Sortavalan pitäjäseuran jäsen ja on ollut perustamassa Eduskunnan Karjala-kerhoa. Yhteiskuntatieteiden maisteri Huovinen on ollut kansanedustajana vuodesta 1999 lähtien ja toiminut myös liikenneministerinä.

Karjalaisten kesäjuhlien johtoryhmä virpoi Susanna Huovisen Jyväskylässä tiistaina ja toivotti hänet tervetulleeksi Karjalaisille kesäjuhlille (siirryt toiseen palveluun) kotikaupunkiinsa ensi kesäkuussa. Osana Suomi 100 –tapahtumia kesäjuhlille odotetaan 180-vuotiaaseen kaupunkiin jopa 20 000 vierasta.

Juhlien ohjelmassa on muun muassa kansallispukukavalkadi, karjalainen tori, piirakkakisat jopa alle 5-vuotiaiden sarjassa, juhlaseminaari sekä urheilullisia ja hengellisiä tapahtumia.

Toivotetaan hyvää ja terveyttä

Vuoden virvottavan valinnalla Karjalan Liitto haluaa pitää esillä karjalaisia pääsiäisperinteitä ja muistuttaa virpomiseen liittyvästä hengellisestä sisällöstä. Virpomisella toivotetaan hyvää ja terveyttä. Virpominen tuli tunnetuksi kaikkialla Suomessa erityisesti karjalaisten evakkojen mukana.

Vuoden virvottava valittiin nyt 16. kerran. Viime vuonna tittelin sai Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki. Vuonna 2015 virvottavaksi valittiin lappeenrantalaissyntyinen näyttelijä Eeva Litmanen, joka on suoraan alenevassa polvessa runonlaulaja Larin Parasken jälkeläinen.

Virpomistilaisuudessa oli piiraita tarjolla ja Susannalle myös "kottiin vietäväks ".
Virpomistilaisuudessa oli piiraita tarjolla ja Susannalle myös "kottiin vietäväks ".Jouni Reinikainen