Hyppää sisältöön

Pääsiäisen menoliikenteessä kelpo ajokeli – kesärenkaita ei kuitenkaan kannata vielä vaihtaa

Lumikuuroista ei päästä kokonaan eroon, mutta mahdolliset kuurot ovat sademääriltään pieniä.

Pääsiäisen liikenteessä on odotettavissa lumikuuroja, mutta ajokeli ei ole muuttumassa huonoksi. Länsi- ja Lounais-Suomeen ennustetaan hajanaisia lumikuuroja torstai-illan aikana. Eteläiset sadealueet ovat jo päivän aikana siirtyneet idemmäksi.

Torstaina iltapäivällä esimerkiksi 4-tie aina Kemiin asti oli lumesta paljaana. Pääkaupunkiseudun menoliikenne suuntautuu pääosin pohjoiseen kolmos- ja nelosteille.

Torstain ja perjantain välisenä yönä koko maassa ollaan pakkasen puolella ja tiet voivat olla liukkaita, elleivät ne ole ehtineet kuivahtaa ennen pakastumista.

Pitkäperjantai on torstaita aurinkoisempi päivä. Lumikuuroista ei kuitenkaan kokonaan päästä eroon, mutta mahdolliset kuurot ovat sademääriltään pieniä.

Liikenne voi jonoutua

Liikenneviraston arvion mukaan pääsiäisen menoliikenteen vilkkain päivä on kiirastorstai, jolloin liikennettä on runsaasti etenkin kello 13 ja 19 välillä. Myös pitkäperjantaina liikennettä on normaalia perjantaita enemmän kello 9 ja 14 välillä, pohjoisessa myöhemminkin illalla. Torstain ja perjantain vilkkaimpina tunteina liikenne voi jonoutua.

Pääsiäisen säästä on tulossa talvinen ja koko maassa on tavanomaista viileämpää. Ennusteen mukaan Lapissa on pääsiäisenä pakkasta yötäpäivää ja myös etelässä on yöpakkasia.

Viranomaiset kehottavat autoilijoita myös tarkistamaan auton kunnon ennen matkaan lähtöä ja varaamaan matkustamiseen riittävästi aikaa. Poliisi valvoo pääsiäisliikenteessä erityisesti nopeuksia ja ajotapoja.

Ilmatieteen laitoksen (siirryt toiseen palveluun) sivuilta voi ennen liikenteeseen lähtöä katsoa tuoreet sääennusteet ja voimassa olevat varoitukset.

Milloin kaupat, alkot ja postit ovat auki pääsiäisen aikana? Kaipaatko vinkkejä menoliikenteesen? Mitä poikkeusvuoroja on bussiliikenteessä tai junien aikatauluissa? Lue lisää Ylen pääsiäismuistiosta.

.
.